Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Velkommen!

... til Fag med Smag – en original samling af udforskende, didaktiske læremidler med smag i centrum i alle fag. Du kan også hente app’en til iOS eller Android

Du er her

Undervisningsforløb

Grundtilberedning, Tværfaglig
4
  • Grundtilberedning
  • Tværfaglig
  • Kok 1. år
  • Undersøg
  • Udforsk
  • Undersøg
  • Beskriv
  • Grundtilberedningsmetoder
  • Grundtilberedningsmetoder
  • Grundtilberedningsmetoder
  • Madens æstetik
 UNDER UPLOAD: Omeletten opfattes af mange kokke som en skøn klassiker. Den udfordrer... Læs mere
Grundtilberedning
7
  • Grundtilberedning
  • Kok 1. år
  • Bag
  • Bag
  • Bag
  • Undersøg
  • Undersøg
  • Bag
  • Fødevarers naturfaglige egenskaber
  • Grundtilberedningsmetoder
  • Grundtilberedningsmetoder
  • Grundtilberedningsmetoder
I dette undervisningsforløb skal eleverne arbejde med melets madtekniske egenskaber,... Læs mere
Grundtilberedning, Varekendskab
2
  • Grundtilberedning
  • Varekendskab
  • Kok 1. år
  • Kok 2. år
  • Kok 3. år
  • Kok 4. år
  • Læs
  • Se
  • Snak
  • Tilbered
  • Blæksprutter
  • Anatomi
  • Blæksprutter
  • Tekstur
Når kokke fremstiller blæksprutter til velsmagende retter, ligger der ofte mange timers... Læs mere
Grundtilberedning
4
  • Grundtilberedning
  • Kok 1. år
  • Kok 2. år
  • Kok 3. år
  • Kok 4. år
  • Aromastoffer
  • Sauce
  • Sauce
UNDER UDARBEJDELSE. Der findes et hav af saucer, og mange af dem er varianter af... Læs mere
Grundtilberedning
3
  • Grundtilberedning
  • Kok 1. år
  • Kok 2. år
  • Kok 3. år
  • Kok 4. år
  • Læs
  • Snak
  • Tilbered
  • Udforsk
  • Tilbered
  • Snak
  • Temperatur
  • Trykkogning
  • Trykkogning
  • Temperatur
  • Tekstur
  • Trykkogning
  • Tekstur
  • Karamelisering
Igennem de sidste årtier har vi set eksempler på tilberedninger, hvor temperaturen er lav... Læs mere
Grundtilberedning
1
  • Grundtilberedning
  • Skolebesøg
  • Smag
  • Tilbered
  • Snak
  • Sans
  • Se
  • Fremlæg
  • Udskær
  • De fem grundsmage
  • Råvarekendskab
  • Grundtilberedningsmetoder
  • Sensorik og kvalitetskriterier
  • Tekstur
En besøgsdag på en erhvervsskole - det kan f.eks. være kokkeuddannelsen eller... Læs mere

Fagtekster og opskrifter

Grundtilberedning
1
  • Grundtilberedning
  • Kok 1. år
  • Kok 2. år
  • Kok 3. år
  • Kok 4. år
  • Fødevarers naturfaglige egenskaber
UNDER UPLOAD. Under havets overflade gemmer der sig et råvarekammer så stort og... Læs mere

Baggrundsviden

Tværfaglig
2
  • Tværfaglig
  • Kok 1. år
  • Kok 2. år
  • Kok 3. år
  • Kok 4. år
  • Smagsoplevelser
  • Madglæde
  • Smagsoplevelser

Undervisningsredskaber

Tværfaglig
2
  • Tværfaglig
  • Beskriv
  • Beskriv
  • Tekstur
  • Måltid og madkultur

Baggrundsviden

I denne sektion finder du artikler, plakater, videoer og andet, som enten kan bruges i undervisningen eller som baggrundslæsning. Temaerne spænder over alt fra børns madmod til grundsmage, madlavning, insekter og sansesystemets indflydelse på oplevelsen af smag. Og meget mere!

Tværfaglig
3
  • Tværfaglig
  • Smagsdidaktik
  • Maillard
  • Karamelisering
  • Aroma
  • Smagsoplevelser

Under upload!

Grundtilberedning, Varekendskab
3
  • Grundtilberedning
  • Varekendskab
  • Kok 1. år
  • Kok 2. år
  • Kok 3. år
  • Kok 4. år
  • Løs
  • Se
  • Læs
  • Tilbered
  • Smag
  • Undersøg
  • Undersøg
  • Udforsk
  • Tilbered
  • Fremlæg
  • Løg
  • Løg
  • Løg
UNDER UPLOAD! Løg findes i runde, tynde, ovale og tykke former. I hvide, røde, grønne og... Læs mere
Grundtilberedning
1
  • Grundtilberedning
UNDER UPLOAD 
Grundtilberedning
3
  • Grundtilberedning
  • Undersøg
UNDER UPLOAD 
Grundtilberedning
1
  • Grundtilberedning
  • Kok 1. år
UNDER UPLOAD: Rabarber er med sin karakteristiske syrlighed smagen af både forår og... Læs mere
Grundtilberedning
1
  • Grundtilberedning
  • Kok 3. år
  • Kok 4. år
UNDER UPLOAD.
Tværfaglig, Grundtilberedning
3
  • Tværfaglig
  • Grundtilberedning
  • Skolebesøg
  • Smag
  • Snak
  • Udforsk
  • Lav
  • Smag
  • Tilbered
  • Sans
  • Beskriv
  • Tilbered
  • Sans
  • Undersøg
  • Udforsk
  • Grundtilberedningsmetoder
  • Grundtilberedningsmetoder
  • Grundtilberedningsmetoder
UNDER UPLOAD ” Vi sætter smagen under lup” er udviklet af faglærer Lone Kristensen fra... Læs mere