Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Velkommen!

... til Fag med Smag – en original samling af udforskende, didaktiske læremidler med smag i centrum i alle fag. Du kan også hente app’en til iOS eller Android

Tilberedningsteknikker

Grundtilberedning
3
  • Grundtilberedning
  • Læs
  • Snak
  • Tilbered
  • Udforsk
  • Tilbered
  • Snak
  • Temperatur
  • Trykkogning
  • Trykkogning
  • Temperatur
  • Tekstur
  • Trykkogning
  • Tekstur
  • Karamelisering
Igennem de sidste årtier har vi set eksempler på tilberedninger, hvor temperaturen er lav... Læs mere

Brobygning

Denne sektion byder på undervisningsmaterialer, som er særligt målrettet mod besøg fra udskolingsklasser fra folkeskolen. Temaerne spænder over alt fra smag og sensorik til håndværket i køkkenet.

Flere af materialerne kan dog sagtens bruges som inspirerende materialer i forbindelse med grundfagene på kokkeuddannelsen.

Tværfaglig
1
  • Tværfaglig
  • Skolebesøg
UNDER UPLOAD ” Vi sætter smagen under lup” er udviklet af faglærer Lone Kristensen fra... Læs mere
Grundtilberedning
1
  • Grundtilberedning
  • Skolebesøg
  • Smag
  • Tilbered
  • Snak
  • Sans
  • Se
  • Fremlæg
  • Udskær
  • De fem grundsmage
  • Råvarekendskab
  • Grundtilberedningsmetoder
  • Sensorik og kvalitetskriterier
  • Tekstur
En besøgsdag på en erhvervsskole - det kan f.eks. være kokkeuddannelsen eller... Læs mere

Undervisningsredskaber

Tværfaglig
1
  • Tværfaglig
  • Beskriv
  • Tekstur
Tværfaglig
1
  • Tværfaglig
  • Beskriv
  • Måltid og madkultur

Råvarer

I denne sektion finder du undervisningsmaterialer med tilhørende opskrifter og vejledninger, der hver især har udgangspunkt i en bestemt råvare.

Grundtilberedning, Varekendskab
2
  • Grundtilberedning
  • Varekendskab
  • Kok 1. år
  • Kok 2. år
  • Kok 3. år
  • Kok 4. år
  • Læs
  • Se
  • Snak
  • Tilbered
  • Blæksprutter
  • Anatomi
  • Blæksprutter
  • Tekstur
Når kokke fremstiller blæksprutter til velsmagende retter, ligger der ofte mange timers... Læs mere
Grundtilberedning, Tværfaglig
4
  • Grundtilberedning
  • Tværfaglig
  • Kok 1. år
  • Undersøg
  • Udforsk
  • Undersøg
  • Beskriv
  • Grundtilberedningsmetoder
  • Grundtilberedningsmetoder
  • Grundtilberedningsmetoder
  • Madens æstetik
 UNDER UPLOAD: Omeletten opfattes af mange kokke som en skøn klassiker. Den udfordrer... Læs mere
Grundtilberedning
7
  • Grundtilberedning
  • Kok 1. år
  • Bag
  • Bag
  • Bag
  • Undersøg
  • Undersøg
  • Bag
  • Fødevarers naturfaglige egenskaber
  • Grundtilberedningsmetoder
  • Grundtilberedningsmetoder
  • Grundtilberedningsmetoder
UNDER UPLOAD. I dette undervisningsforløb skal eleverne arbejde med melets madtekniske... Læs mere