UNDER UPLOAD: Det er åbenlyst, at fisk helt grundlæggende er anderledes end landdyr. Livet i vandet sætter andre krav til kroppens opbygning. Men også mellem de forskellige fisketyper er der store forskelle. Forskelle som er afgørende, når vi skal tilberede fisken i køkkenet. Der er f.eks. stor forskel på muskelopbygningen og fedtprocenter i en fladfisk, der ligger på havbunden og kun i enkelte momenter sætter sig i bevægelse, og så en såkaldt pelagisk fisk som makrellen, der lever i det åbne hav og er i konstant bevægelse.
I dette undervisningsforløb bliver I klogere på og eksperimentere med fire forskellige slags fisk. To fladfisk, pighvar og rødspætte, og to såkaldte rundfisk, torsken og makrellen. Det er alle fire fisk, der har spillet vigtige roller i den dansk madkultur gennem mange hundreder år. Eksperimenterne og øvelserne handler i særdeleshed om, hvad der sker med smagen og teksturen, når vi udsætter de forskellige fisk for forskellige typer af tilberedninger. På baggrund af det, skal I blive i stand til at reflektere over og beslutte, nøjagtigt hvilke tilberedningsmetode der passer til bedst til de forskellige fisk.
Aktiviteter i forløbet
- -
- Fra havet
- -
2. Rundfisk
- -
- Fra havet
- -