Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Velkommen!

... til Fag med Smag – en original samling af udforskende, didaktiske læremidler med smag i centrum i alle fag. Du kan også hente app’en til iOS eller Android

Sanser og smag

Madkundskab, Billedkunst, Natur/...
10
  • Madkundskab
  • Billedkunst
  • Natur/teknologi
  • Indskoling
  • Mellemtrin
  • Udskoling
  • Tegn
  • Fremlæg
  • Smag
  • Spil
  • Sans
  • Udforsk
  • Snak
  • Sans
  • Smag
  • Duft
  • Spil
  • Sans
  • Snak
  • Erindr
  • Beskriv
  • Duft
  • Beskriv
  • Smag
  • Tilbered
  • Udforsk
  • Snak
  • Sans
  • Smag
  • Beskriv
  • Smag
  • Snak
  • Sans
  • Beskriv
  • Sans
  • Smag
  • Undersøg
  • Beskriv
  • Sans
  • Smag
  • Læs
  • Skriv
  • Snak
  • Fødevarebevidsthed
  • De fem grundsmage
  • Smagsoplevelser
  • Billedfremstilling
  • Råvarekendskab
  • Madlavning
  • De fem grundsmage
  • Smagslege
  • Madlavning
  • Undersøgelse
  • Smagens fysiologi
  • Lugtesansen
  • Madlavning
  • Madens æstetik
  • Lugtesansen
  • Smagens fysiologi
  • Trigeminalsansen
  • Madlavning
  • Madens æstetik
  • Tilsmagning
  • Lugtesansen
  • Erindringer
  • Madlavning
  • Fødevarebevidsthed
  • Krydderurter
  • Bagning
  • Lugtesansen
  • Madlavning
  • Undersøgelse
  • Trigeminalsansen
  • Smagens fysiologi
  • Smagsoplevelser
  • Madlavning
  • Smagens fysiologi
  • Tekstur
  • Madlavning
  • Undersøgelse
  • Madmod
  • Sæt ord på smagen
  • Kræsenhed
  • Kritisk refleksion
  • Neofobi
  • Madlavning
Sanse-kit består af en række aktiviteter, der alle har smagen i centrum. Eleverne skal bl... Læs mere
Madkundskab, Natur/teknologi
6
  • Madkundskab
  • Natur/teknologi
  • Indskoling
  • Mellemtrin
  • Udskoling
  • Sans
  • Smag
  • Udforsk
  • Snak
  • Duft
  • Sans
  • Snak
  • Smag
  • Sans
  • Smag
  • Snak
  • Udforsk
  • Undersøg
  • Sans
  • Beskriv
  • Spil
  • Udforsk
  • Smag
  • Sans
  • Snak
  • Skriv
  • Smagssansen
  • Smagens fysiologi
  • Smagsreceptorer
  • Madlavning
  • Smagsoplevelser
  • De fem grundsmage
  • Smagssansen
  • Madlavning
  • Smagens fysiologi
  • Krydderier
  • Lugtesansen
  • Kanel
  • Madlavning
  • Smagens fysiologi
  • Tekstur
  • Madlavning
  • Tekstur
  • Smagsoplevelser
  • Smagens fysiologi
  • Smagslege
  • Tilsmagning
  • Madlavning
  • Madlavning
  • Smagens fysiologi
  • Smagsoplevelser
Oplevelsen af smag er sammensat af et væld af sanseindtryk. I dette forløb skal eleverne... Læs mere
Madkundskab
5
  • Madkundskab
  • Indskoling
  • Sans
  • Smag
  • Tilbered
  • Undersøg
  • Duft
  • Beskriv
  • Snak
  • Sans
  • Tilbered
  • Undersøg
  • Smag
  • Sans
  • Skriv
  • Tilbered
  • Smag
  • Sans
  • Undersøg
  • Beskriv
  • Snak
  • Smag
  • Tilbered
  • Udforsk
  • Sans
  • Undersøg
  • Smagsoplevelser
  • Smag med alle sanser
  • Sæt ord på smagen
  • Madlavning
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Fødevarebevidsthed
  • Krydderurter
  • Tilsmagning
  • Smagens fysiologi
  • Smagssansen
  • De fem grundsmage
  • Tilsmagning
  • Madlavning
  • Tilsmagning
  • Smagsoplevelser
  • Sæt ord på smagen
  • De fem grundsmage
  • Tekstur
  • Madlavning
  • Fødevarebevidsthed
  • De fem grundsmage
  • Tilsmagning
  • Madlavning
  • Fødevarebevidsthed
Disse aktiviteter kan alle fungere som selvstændige aktiviteter, hvor eleverne på... Læs mere

Bæredygtighed og madspild

Madkundskab
2
  • Madkundskab
  • Mellemtrin
  • Udskoling
  • Sans
  • Smag
  • Undersøg
  • Tilbered
  • Snak
  • Snak
  • Sans
  • Smag
  • Undersøg
  • Tilbered
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Madspild
  • Kritisk refleksion
  • Madlavning
  • Fødevarebevidsthed
  • Tilsmagning
  • Kritisk refleksion
  • Madspild
I dette forløb skal eleverne eksperimentere med fødevarer og smag for herigennem at blive... Læs mere

Ude i naturen

Madkundskab, Natur/teknologi
10
  • Madkundskab
  • Natur/teknologi
  • Mellemtrin
  • Erindr
  • Snak
  • Skriv
  • Erindr
  • Erindr
  • Snak
  • Undersøg
  • Duft
  • Sans
  • Snak
  • Smag
  • Duft
  • Sans
  • Smag
  • Snak
  • Udforsk
  • Snak
  • Spil
  • Sans
  • Udforsk
  • Tilbered
  • Sans
  • Undersøg
  • Tilbered
  • Sans
  • Snak
  • Undersøg
  • Fremlæg
  • Vilde planter
  • Fødevarebevidsthed
  • Undersøgelse
  • Perspektivering
  • Vilde planter
  • Fødevarebevidsthed
  • Undersøgelse
  • Perspektivering
  • Vilde planter
  • Fødevarebevidsthed
  • Undersøgelse
  • Perspektivering
  • Vilde planter
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Undersøgelse
  • Vilde planter
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Undersøgelse
  • Perspektivering
  • Vilde planter
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Undersøgelse
  • Vilde planter
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Undersøgelse
  • Vilde planter
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Undersøgelse
  • Perspektivering
  • Vilde planter
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Undersøgelse
  • Perspektivering
  • Vilde planter
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Undersøgelse
  • Perspektivering
I dag begrænser mange deres daglige kost til de råvarer, de kan købe i supermarkedet. Det... Læs mere
Madkundskab, Dansk
6
  • Madkundskab
  • Dansk
  • Mellemtrin
  • Snak
  • Erindr
  • Udforsk
  • Tilbered
  • Smag
  • Snak
  • Udforsk
  • Læs
  • Lav
  • Tilbered
  • Smag
  • Leg
  • Duft
  • Sans
  • Skriv
  • Lav
  • Fremlæg
  • Fødevarebevidsthed
  • Måltid og madkultur
  • Erindringer
  • Vilde planter
  • Måltid og madkultur
  • Madlavning
  • Vilde planter
  • Fødevarebevidsthed
  • Vilde planter
  • Måltid og madkultur
  • Vilde planter
  • Madlavning
  • Madlavning
  • Smagslege
  • Vilde planter
  • Lugtesansen
  • Fremstilling
  • Kommunikation
  • Måltid og madkultur
  • Medieproduktion
  • Skriveøvelser
”Smag for naturen” strækker sig over to dage – optimalt i maj/juni. De første fem... Læs mere
Madkundskab
3
  • Madkundskab
  • Mellemtrin
  • Sans
  • Smag
  • Snak
  • Beskriv
  • Undersøg
  • Sans
  • Smag
  • Snak
  • Udforsk
  • Duft
  • Fremlæg
  • Undersøg
  • Snak
  • Skriv
  • Udforsk
  • Tilbered
  • Fremlæg
  • Sans
  • Smag
  • Madlavning
  • Æbler
  • Smagsoplevelser
  • Madlavning
  • Æbler
  • Krydderier
  • De fem grundsmage
  • Æbler
  • Krydderier
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
I dette forløb er der bl.a. fokus på, at eleverne få kendskab til og opnår viden om æblet... Læs mere
Madkundskab
7
  • Madkundskab
  • Mellemtrin
  • Udskoling
  • Snak
  • Skriv
  • Erindr
  • Beskriv
  • Duft
  • Sans
  • Smag
  • Undersøg
  • Snak
  • Se
  • Undersøg
  • Snak
  • Beskriv
  • Undersøg
  • Tilbered
  • Smag
  • Beskriv
  • Fremlæg
  • Tilbered
  • Undersøg
  • Smag
  • Beskriv
  • Snak
  • Fremlæg
  • Udforsk
  • Sans
  • Smag
  • Tilbered
  • Snak
  • Udforsk
  • Tilbered
  • Smag
  • Beskriv
  • Fremlæg
  • Råvarekendskab
  • Løg
  • Fødevarebevidsthed
  • Råvarekendskab
  • Løg
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Sæt ord på smagen
  • Lugtesansen
  • Tekstur
  • Smagssansen
  • Fødevarebevidsthed
  • Råvarekendskab
  • Løg
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Råvarekendskab
  • Løg
  • Sæt ord på smagen
  • De fem grundsmage
  • Tekstur
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Råvarekendskab
  • Løg
  • Sæt ord på smagen
  • Tekstur
  • De fem grundsmage
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Råvarekendskab
  • Løg
  • Vilde planter
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Råvarekendskab
  • Løg
  • Kritisk refleksion
De findes i runde, tynde, ovale og tykke former. I hvide, røde, grønne og brune farver.... Læs mere
Madkundskab, Natur/teknologi
3
  • Madkundskab
  • Natur/teknologi
  • Mellemtrin
  • Udskoling
  • Se
  • Sans
  • Snak
  • Snak
  • Sans
  • Tilbered
  • Smag
  • Undersøg
  • Udforsk
  • Smag
  • Tilbered
  • Fremlæg
  • Fødevarebevidsthed
  • Perspektivering
  • Madspild
  • Tang
  • Insekter
  • Madlavning
  • Fødevarebevidsthed
  • Insekter
  • Krydderurter
  • Madlavning
  • Fødevarebevidsthed
  • Tang
  • Insekter
  • Krydderurter
Fremtiden? Er det ikke sådan noget med robotter, som invaderer jorden med højteknologiske... Læs mere

Kultur og traditioner

Samfundsfag
7
  • Samfundsfag
  • Udskoling
  • Smag
  • Snak
  • Skriv
  • Leg
  • Snak
  • Snak
  • Regn
  • Kønsroller
  • Kritisk refleksion
  • Medier
  • Magt
  • Sociale og kulturelle forhold
  • Smagslege
  • Kritisk refleksion
  • Kønsroller
  • Diskurser
  • Sociale og kulturelle forhold
  • Samfundsfaglige metoder
  • Kritisk refleksion
  • Kønsroller
  • Diskurser
  • Social kontekst
Aktuelle, og populære, madprogrammer i TV er med til at fortælle os, hvad maskulinitet er... Læs mere
Madkundskab
2
  • Madkundskab
  • Mellemtrin
  • Udskoling
  • Beskriv
  • Tegn
  • Læs
  • Skriv
  • Tilbered
  • Smag
  • Fremlæg
  • Værtskab
  • Smagsoplevelser
  • Måltider
  • Måltid og madkultur
  • Måltid og madkultur
  • Værtskab
  • Smagsoplevelser
  • Måltider
Forløbet 'Værtskab, smag og måltider' henvender sig til... Læs mere
Madkundskab
6
  • Madkundskab
  • Mellemtrin
  • Duft
  • Snak
  • Sans
  • Spil
  • Duft
  • Sans
  • Snak
  • Snak
  • Tilbered
  • Fremlæg
  • Skriv
  • Sans
  • Duft
  • Smag
  • Duft
  • Snak
  • Sans
  • Læs
  • Skriv
  • Tilbered
  • Fremlæg
  • Smag
  • Erindr
  • Skriv
  • Sans
  • Snak
  • Skriv
  • Udforsk
  • Tilbered
  • Fremlæg
  • Sans
  • Smag
  • Madlavning
  • Måltid og madkultur
  • Jul
  • Erindringer
  • Smagens fysiologi
  • Kanel
  • Måltid og madkultur
  • Madlavning
  • Jul
  • Krydderier
  • Lugtesansen
  • Smagslege
  • Erindringer
  • Jul
  • Krydderier
  • Bagning
  • Småkager
  • Erindringer
  • Madlavning
  • Fødevarebevidsthed
  • Måltid og madkultur
  • Jul
  • Krydderier
  • Måltid og madkultur
  • Madkultur
  • Madtraditioner
  • Jul
  • Madlavning
  • Jul
  • Krydderier
  • Madkultur
  • Måltidsanledninger
  • Madtraditioner
Formålet med forløbet Smagen af jul er, at eleverne gennem sansende og undersøgende... Læs mere
Historie
3
  • Historie
  • Mellemtrin
  • Smag
  • Duft
  • Snak
  • Skriv
  • Tegn
  • Smag
  • Duft
  • Snak
  • Skriv
  • Se
  • Smag
  • Kronologi og sammenhæng
  • Ertebølle
  • Jægerstenalder
  • Jagt
  • Samle
  • Køkkenmødding
  • Kronologi og sammenhæng
  • Bondesamfund
  • Stavnsbånd
  • Landmand
  • Pløje
  • Kronologi og sammenhæng
  • Industrialisering
  • Museum
  • Madpakke
  • Maskine
  • Teknologi
I den historiske udvikling af menneskets madkultur påpeges typisk to brud som værende de... Læs mere
Kristendomskundskab
3
  • Kristendomskundskab
  • Mellemtrin
  • Udforsk
  • Bevæg
  • Løs
  • Lav
  • Smag
  • Spil
  • Lav
  • Beskriv
  • Skriv
  • Smag
  • Snak
  • Beskriv
  • Skriv
  • Smag
  • Livsfilosofi og etik
  • Tro
  • Madkultur
  • Ritual
  • Social kontekst
  • Jødedom
  • Islam
  • Kristendom
  • Livsfilosofi og etik
  • Ritual
  • Social kontekst
  • Jødedom
  • Islam
  • Kristendom
  • Livsfilosofi og etik
  • Ritual
  • Madkultur
  • Social kontekst
  • Jødedom
  • Kristendom
  • Islam
Eleverne skal gennem arbejdet med madkultur og specifikke madritualer i de tre... Læs mere
Kristendomskundskab
3
  • Kristendomskundskab
  • Udskoling
  • Smag
  • Snak
  • Læs
  • Skriv
  • Smag
  • Duft
  • Sans
  • Snak
  • Skriv
  • Smag
  • Duft
  • Sans
  • Snak
  • Spil
  • Ikke-kristne religioner og andre livsopfattelser
  • Ritual
  • Tro
  • Jødedom
  • Seder
  • Påske
  • Pesach
  • Exodus
  • Kristendom
  • Ritual
  • Tro
  • Kristendom
  • Nadver
  • Konfirmation
  • Højmesse
  • Gudstjeneste
  • Jesus
  • Ikke-kristne religioner og andre livsopfattelser
  • Ritual
  • Tro
  • Overgangsritual
  • Fase
  • Rollespil
Mad og smag, samt måden det indtages på, kan have indflydelse på, hvem vi er – ikke blot... Læs mere
Madkundskab
3
  • Madkundskab
  • Mellemtrin
  • Sans
  • Smag
  • Snak
  • Spil
  • Køkkenredskaber
  • Måltid og madkultur
  • Smagslege
  • Madtraditioner
Køkkenredskabers funktionalitet og udformning er ikke altid givne fra naturens side. De... Læs mere

Ud med sproget! ... kommunikér med smag

Dansk
5
  • Dansk
  • Udskoling
  • Læs
  • Skriv
  • Beskriv
  • Erindr
  • Læs
  • Snak
  • Erindr
  • Smag
  • Læs
  • Snak
  • Skriv
  • Læs
  • Smag
  • Snak
  • Læs
  • Undersøg
  • Beskriv
  • Udforsk
  • Læsning
  • Fremstilling
  • Lyrik
  • Skriveøvelser
  • Læsning
  • Fortolkning
  • Essay
  • Læsning
  • Fremstilling
  • Essay
  • Skriveøvelser
  • Læsning
  • Fortolkning
  • Essay
  • Læsning
  • Fortolkning
  • Reklamer
I dette forløb fokuseres der på at skabe korrelation mellem genrer og smagsoplevelser.... Læs mere
Engelsk
5
  • Engelsk
  • Udskoling
  • Snak
  • Lyt
  • Erindr
  • Beskriv
  • Snak
  • Lyt
  • Snak
  • Beskriv
  • Skriv
  • Erindr
  • Smag
  • Snak
  • Beskriv
  • Undersøg
  • Lyt
  • Snak
  • Smag
  • Skriv
  • Mundtlig kommunikation
  • Ordforråd
  • Funktionelt sprogsyn
  • Mundtlig kommunikation
  • Fonetik
  • Ordforråd
  • Tongue twisters
  • Skriftlig kommunikation
  • Mundtlig kommunikation
  • Ordforråd
  • Smagsoplevelser
  • Mundtlig kommunikation
  • Kultur og samfund
  • Ordforråd
  • Madkultur
  • Kultur og samfund
  • Mundtlig kommunikation
  • Skriftlig kommunikation
  • Reklamer
  • Ordforråd
  • Madkultur
„Speaking with and about foods” er et forløb til engelskundervisningen i udskolingen med... Læs mere
Dansk
4
  • Dansk
  • Mellemtrin
  • Sans
  • Smag
  • Skriv
  • Sans
  • Smag
  • Skriv
  • Sans
  • Smag
  • Erindr
  • Skriv
  • Sans
  • Smag
  • Undersøg
  • Snak
  • Skriv
  • Fremstilling
  • Skriveøvelser
  • Æbler
  • Fremstilling
  • Fortolkning
  • Skriveøvelser
  • Haikudigte
  • Æbler
  • Fremstilling
  • Skriveøvelser
  • Fremstilling
  • Fortolkning
  • Skriveøvelser
  • Anmeldelser
I disse aktiviteter anvendes en række sansebetonede smagsoplevelser som udgangspunkt for... Læs mere
Dansk
3
  • Dansk
  • Indskoling
  • Smag
  • Læs
  • Skriv
  • Sans
  • Duft
  • Smag
  • Læs
  • Skriv
  • Sans
  • Duft
  • Smag
  • Læs
  • Skriv
  • Læsning
  • Fonemer
  • Afkodning
  • Stavning
  • Lydret læsning
  • Læsning
  • Fonemer
  • Afkodning
  • Lydret læsning
  • Stavning
  • Smagssansen
  • De fem grundsmage
  • Læsning
  • Fonemer
  • Afkodning
  • Lydret læsning
  • Stavning
  • Smagssansen
Den fonologiske opmærksomhed er vigtig for læseindlæringen. I dette materiale tager vi... Læs mere

Ud med sproget! ... på et overført plan

Dansk
3
  • Dansk
  • Mellemtrin
  • Smag
  • Snak
  • Tegn
  • Snak
  • Smag
  • Undersøg
  • Snak
  • Smag
  • Skriv
  • Fremlæg
  • Udforsk
  • Kommunikation
  • Talemåder
  • Sproglig bevidsthed
  • Kommunikation
  • Kommunikation
  • Fremstilling
  • Talemåder
  • Sproglig bevidsthed
  • Skriveøvelser
Eleverne skal gennem konkrete smagsoplevelser øge deres bevidsthed omkring, hvordan... Læs mere
Dansk
7
  • Dansk
  • Udskoling
  • Snak
  • Fortolk
  • Tegn
  • Snak
  • Smag
  • Fortolk
  • Bag
  • Tegn
  • Lav
  • Fortolk
  • Læs
  • Snak
  • Fortolk
  • Fortolk
  • Udforsk
  • Snak
  • Fortolk
  • Snak
  • Fortolk
  • Fortolkning
  • Læsning
  • Ordsprog
  • Symbolik
  • Fortolkning
  • Læsning
  • Metafor
  • Symbolik
  • Fortolkning
  • Læsning
  • Symbolik
  • Fortolkning
  • Fortolkning
  • Fortolkning
  • Kommunikation
  • Fortolkning
  • Kommunikation
Menneskekød er da ikke noget, man smager på!? Myter og fortællinger om menneskeæderi kan... Læs mere
Dansk, Kristendomskundskab,...
1
  • Dansk
  • Kristendomskundskab
  • Madkundskab
  • Mellemtrin
  • Udskoling
  • Smag
  • Skriv
  • Snak
  • Fremlæg
  • Fortolkning
  • Fremstilling
  • Bibelske fortællinger
  • Æbler
  • Syndefaldet
  • Skriveøvelser
Når religiøse fortællinger bliver sanselige - og noget, som man endda kan smage på - kan... Læs mere

Krop, molekyler og tal

Matematik
3
  • Matematik
  • Indskoling
  • Undersøg
  • Udforsk
  • Snak
  • Undersøg
  • Udforsk
  • Snak
  • Regn
  • Undersøg
  • Udforsk
  • Snak
  • Statistik og sandsynlighed
  • Smagskombinationer
  • Kombinatorik
  • Algoritmer
  • Statistik og sandsynlighed
  • Smagsoplevelser
  • Chance
  • Statistik og sandsynlighed
  • Livretter
  • Yndlingsmadder
  • Chance
Kombinatorik, sandsynlighed og statistik er et felt, der ofte volder eleverne problemer.... Læs mere
Biologi
4
  • Biologi
  • Udskoling
  • Erindr
  • Beskriv
  • Beskriv
  • Snak
  • Læs
  • Smag
  • Udforsk
  • Snak
  • Regn
  • Beskriv
  • Snak
  • Fremlæg
  • Perspektivering
  • Kulhydrater
  • Glukoseindeks
  • Morgenmad
  • Smagens psykologi
  • Undersøgelse
  • Morgenmad
  • Kulhydrater
  • Glukoseindeks
  • Smagens psykologi
  • Undersøgelse
  • Blodsukkermåling
  • Morgenmad
  • Kulhydrater
  • Glukoseindeks
  • Perspektivering
  • Morgenmad
  • Kulhydrater
  • Glukoseindeks
Morgenmaden er dagens vigtigste måltid. Det har eleverne sikkert tit hørt fra deres olde... Læs mere
Fysik/kemi, Matematik
3
  • Fysik/kemi
  • Matematik
  • Udskoling
  • Snak
  • Regn
  • Lav
  • Snak
  • Regn
  • Smag
  • Vand
  • Olie
  • Undersøgelse
  • Perspektivering
  • Modellering
  • Hydrofil
  • Hydrofob
  • Geometri og måling
  • Tal og algebra
  • Olie
  • Vand
  • Hydrofil
  • Hydrofob
  • Emulgator
  • Emulsion
  • Olie
  • Vand
  • Hydrofil
  • Hydrofob
  • Emulgator
  • Emulsion
Mange kender følelsen af mayonnaiser i munden. Nogle er bløde, nogle er flydende, nogle... Læs mere

Baggrundsviden

Tværfaglig
8
  • Tværfaglig
  • Smag med alle sanser
  • Smagens fysiologi
  • Smagens psykologi
  • Tavs viden
  • Sæt ord på smagen
  • Michael Polanyi
  • John Dewey
  • Tomatsovs
  • Bolledej
  • De fem grundsmage
  • Smagssansen
  • Smagens fysiologi
  • Smagens psykologi
  • Smagens fysiologi
  • De fem grundsmage
  • Smagens fysiologi
  • Smag med alle sanser
  • Lugtesansen
  • Tekstur
  • Smagens fysiologi
  • Lugtesansen
  • Smagens fysiologi
  • Smagens psykologi
  • Smag med alle sanser
Du finder her et udvalg af tekster, artikler og bøger om smag udgivet af Smag for Livet... Læs mere
Tværfaglig
11
  • Tværfaglig
  • De fem grundsmage
  • Umami
  • Tilsmagning
  • De fem grundsmage
  • Umami
  • De fem grundsmage
  • Fedt
  • Fermentering
  • Konservering
  • Tilsmagning
  • Krydderurter
  • Tilsmagning
  • Krydderurter
  • Tilsmagning
  • Krydderurter
  • Tilsmagning
  • Gastrik
  • Tilsmagning
  • Citron
  • Tilsmagning
  • Peter Klosse
  • Tilsmagning
  • Umami
Du finder her et udvalg af tekster og artikler om grundsmage og tilsmagning. Teksterne... Læs mere
Dansk, Tværfaglig
7
  • Dansk
  • Tværfaglig
  • Madmod
  • Madglæde
  • Neofobi
  • Kræsenhed
  • Madglæde
  • Måltidsanledninger
  • Smagsdidaktik
  • Måltider
  • Sundhed
  • Madglæde
  • Smagens psykologi
  • Social kontekst
  • Smagsoplevelser
  • Diskurser
  • Madmod
  • Madglæde
  • Måltider
  • Smagens psykologi
  • Skriveøvelser
  • Smagsdidaktik
Du finder her et udvalg af tekster, artikler og bøger om smag udgivet af Smag for Livet... Læs mere
Tværfaglig
1
  • Tværfaglig
  • Insekter
  • Tang
Du finder her et udvalg af materialer fra Smag for Livet omhandlende smag i tilknytning... Læs mere
Madkundskab, Tværfaglig
7
  • Madkundskab
  • Tværfaglig
  • De fem grundsmage
  • De fem grundsmage
  • Smagens fysiologi
  • Smagens psykologi
  • De fem grundsmage
  • Smagens fysiologi
  • Umami
  • De fem grundsmage
  • Tekstur
  • Madkultur
  • Madglæde
  • Kritisk refleksion
  • Smag med alle sanser
Er du lærer eller pædagog - eller underviser du på anden vis i smag? Så kan du nu få Smag... Læs mere

Opskrifter

Madkundskab
8
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Bag
  • Tilbered
  • Bag
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Insekter
  • Insekter
  • Insekter
  • Insekter
  • Insekter
  • Insekter
  • Insekter
  • Insekter
Det særlige ved insekter er, at de kan spises hele, er rige på protein - og så undgår man... Læs mere
Madkundskab
6
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Bag
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Madlavning
  • Tang
  • Tang
  • Tang
  • Tang
  • Tang
  • Krydderurter
  • Umami
  • Tang
  • Umami
Tang er andet og mere end slattent og ildelugtende opskyl i strandkanten. Det ved de i... Læs mere
Madkundskab
10
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Krydderurter
  • Vilde planter
  • Vilde planter
  • Krydderurter
  • Krydderurter
  • Tang
  • Krydderurter
  • Umami
  • Vilde planter
  • Krydderurter
  • Krydderier
  • Krydderurter
  • Vilde planter
  • Krydderurter
  • Vilde planter
Her finder du opskrifter, hvor der anvendes forskellige urter. Tag fx selv på en sanketur... Læs mere
Tværfaglig, Madkundskab
4
  • Tværfaglig
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Bag
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Jul
  • Bagning
  • Jul
  • Jul
  • Jul
Her finder du opskrifter på forskellige juleretter.
Madkundskab
9
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Løg
  • Løg
  • Maillard
  • Løg
  • Løg
  • Løg
  • Vilde planter
  • Løg
  • Løg
  • Løg
  • Vilde planter
  • Krydderurter
Tilbered velsmagende retter med løg ud fra disse opskrifter. Størstedelen af disse... Læs mere
Madkundskab
9
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Bag
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Bag
  • Tilbered
  • Bag
  • Tilbered
  • Bag
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Bagning
  • Chokolade
  • Chokolade
  • Bagning
  • Måltidsanledninger
  • Bagning
  • Råvarekendskab
  • Måltidsanledninger
  • Geografiske specialiteter
  • Kanel
  • Vilde planter
  • Bagning
  • Bolledej
  • Sukkersyltning
  • Konservering
I disse opskrifter er grundsmagen sød i fokus. Smagen af sød er typisk forbundet med... Læs mere
Madkundskab, Tværfaglig
7
  • Madkundskab
  • Tværfaglig
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Bagning
  • Bolledej
  • Æbler
  • Krydderurter
  • Krydderurter
  • Madpakke
  • Bagning
  • Krydderurter
  • Vilde planter
  • Krydderurter
  • Bagning
Hvordan bliver madpakken en succes og en god smagsoplevelse? Start med brød og pimp den... Læs mere
Madkundskab
15
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Madlavning
  • Måltid og madkultur
  • Geografiske specialiteter
  • Madlavning
  • Måltid og madkultur
  • Geografiske specialiteter
  • Madlavning
  • Måltid og madkultur
  • Geografiske specialiteter
  • Madlavning
  • Måltid og madkultur
  • Geografiske specialiteter
  • Madlavning
  • Måltid og madkultur
  • Geografiske specialiteter
  • Madlavning
  • Måltid og madkultur
  • Geografiske specialiteter
  • Madlavning
  • Måltid og madkultur
  • Geografiske specialiteter
  • Madlavning
  • Måltid og madkultur
  • Geografiske specialiteter
  • Madlavning
  • Måltid og madkultur
  • Geografiske specialiteter
  • Madlavning
  • Måltid og madkultur
  • Geografiske specialiteter
  • Madlavning
  • Måltid og madkultur
  • Geografiske specialiteter
  • Madlavning
  • Måltid og madkultur
  • Geografiske specialiteter
  • Madlavning
  • Måltid og madkultur
  • Geografiske specialiteter
  • Madlavning
  • Måltid og madkultur
  • Geografiske specialiteter
  • Madlavning
  • Måltid og madkultur
  • Geografiske specialiteter
Her finder du opskrifter på afrikanske retter. Opskrifterne knytter sig til... Læs mere
Madkundskab
1
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Madlavning
  • Værtskab
Madkundskab, Tværfaglig
3
  • Madkundskab
  • Tværfaglig
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • De fem grundsmage
  • De fem grundsmage
  • Madlavning
Madkundskab
7
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Madpakke
  • Tang
  • Geografiske specialiteter
  • Tang
  • Krydderurter
  • Umami
  • Tekstur
  • Tekstur
Her finder du opskrifter, som tager udgangspunkt i råvarer fra havet.
Madkundskab
7
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Tilbered
  • Bagning
  • Geografiske specialiteter
  • Konservering
  • Fermentering
  • Søbemad
  • Søbemad
  • Madlavning
  • Citron
  • Madlavning

Under upload!

Madkundskab
5
  • Madkundskab
  • Udskoling
  • Læs
  • Løs
  • Tilbered
  • Læs
  • Snak
  • Løs
  • Tilbered
  • Undersøg
  • Læs
  • Snak
  • Løs
  • Tilbered
  • Undersøg
  • Læs
  • Snak
  • Løs
  • Tilbered
  • Læs
  • Snak
  • Løs
  • Tilbered
  • Måltid og madkultur
  • Smagsoplevelser
  • Madkultur
  • Geografiske specialiteter
  • Måltid og madkultur
  • Smagsoplevelser
  • Madkultur
  • Geografiske specialiteter
  • Måltid og madkultur
  • Smagsoplevelser
  • Madkultur
  • Geografiske specialiteter
  • Erindringer
  • Måltid og madkultur
  • Smagsoplevelser
  • Madkultur
  • Geografiske specialiteter
  • Måltid og madkultur
  • Smagsoplevelser
  • Madkultur
  • Geografiske specialiteter
Mit navn er Jeppe Vestergaard Jensen. Jeg er journalist og har boet i Sydafrika i... Læs mere
Madkundskab
6
  • Madkundskab
  • Mellemtrin
  • Udskoling
  • Snak
  • Undersøg
  • Undersøg
  • Undersøg
  • Sans
  • Undersøg
  • Tilbered
  • Fremlæg
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Måltid og madkultur
  • Madspild
  • Fødevarebevidsthed
  • Madspild
  • Fødevarebevidsthed
  • Madens æstetik
  • Madspild
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Madspild
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Madens æstetik
  • Madspild
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Madens æstetik
  • Madspild
I dette undervisningsforløb skal eleverne med udgangspunkt i en undersøgende tilgang... Læs mere
Madkundskab, Historie
2
  • Madkundskab
  • Historie
  • Mellemtrin
  • Smagens psykologi
  • Smagens fysiologi
  • Umami
  • Måltid og madkultur
UNDER UPLOAD! Forløbet her retter sig mod madkundskab. Men gennem arbejdet med retten... Læs mere