Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Saucer: stamtræer og gastronomisk historie

Grundtilberedning
Kok 1. år
Kok 2. år
Kok 3. år
Kok 4. år
Forfattere:  Liselotte Hedegaard, Ole G. Mouritsen, Simon Sørensen

UNDER UDARBEJDELSE. Der findes et hav af saucer, og mange af dem er varianter af grundsaucer (såsom brun sky), hvoraf mange har udspring i den franske gastronomi. Materialet her introducerer både historik, stamtræ (interaktivt) og opskrifter, som til sammen kan være med til at kvalificere forståelsen af og arbejdet med den enkelte sauce.

Aktiviteter i forløbet

Du finder her en samling af tekster, som introducerer til centrale gastrofysiske og sensoriske begreber i relation til saucer. Begreberne kan gøre dig klogere på alt fra umamis betydning for saucers smag til saucernes konsistens og mundfølelse.
Fag
Grundtilberedning
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • -
Aktivitetstyper
  • -
  • Grundtilberedning
  • Kok 1. år
  • Kok 2. år
  • Kok 3. år
  • Kok 4. år
Du finder her en samling af tekster, som introducerer til fransk gastronomi og saucernes særlige plads heri. Introduktionen gennemgår i korte træk udviklingen fra det 17. århundrede og frem til vor tid.
Fag
Grundtilberedning
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • -
Aktivitetstyper
  • -
  • Grundtilberedning
  • Kok 1. år
  • Kok 2. år
  • Kok 3. år
  • Kok 4. år
Du får her en oversigt over samt indføring i de saucer, som er baseret på brun sky.
Fag
Grundtilberedning
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Aromastoffer
  • Sauce
Aktivitetstyper
  • -
  • Grundtilberedning
  • Kok 1. år
  • Kok 2. år
  • Kok 3. år
  • Kok 4. år
  • Aromastoffer
  • Sauce
Du får her en oversigt over samt indføring i de saucer, som er baseret på henholdsvis sauce bechamel og lys kalve- og hønsebouillon.
Fag
Grundtilberedning
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Sauce
Aktivitetstyper
  • -
  • Grundtilberedning
  • Kok 1. år
  • Kok 2. år
  • Kok 3. år
  • Kok 4. år
  • Sauce