Grundtilberedning
Forfattere:
Liselotte Hedegaard, Ole G. Mouritsen, Simon Sørensen
Der findes et hav af saucer, og mange af dem er varianter af grundsaucer (såsom brun sky), hvoraf mange har udspring i den franske gastronomi. Materialet her introducerer både historik, stamtræ (interaktivt) og opskrifter, som til sammen kan være med til at kvalificere forståelsen af og arbejdet med den enkelte sauce.
Aktiviteter i forløbet
Du finder her en samling af tekster, som introducerer til centrale gastrofysiske og sensoriske begreber i relation til saucer. Begreberne kan gøre dig klogere på alt fra umamis betydning for saucers smag til saucernes konsistens og mundfølelse. Ligeledes introducerer teksterne til saucens historie og kobling til særligt det franske køkken.
Fag
Grundtilberedning
Kompetenceområder
- -
Faglige temaer
- Sauce
- Umami
- Tekstur
Aktivitetstyper
- -
Her finder du fire kokkes fortællinger om deres oplevelser med en række saucer. Teksterne er inspirerende og lægger op til innovation med saucer. God fornøjelse!
Fag
Grundtilberedning
Kompetenceområder
- -
Faglige temaer
- Sauce
Aktivitetstyper
- -
Du finder her tre øvelser til tilsmagning af saucer. Der arbejdes med alt fra kartoffelpurré til grundsmage, og til de enkelte øvelser er knyttet en række oplæg til faglige diskussionsspørgsmål for elevere.
Fag
Grundtilberedning
Kompetenceområder
- -
Faglige temaer
- Sauce
Aktivitetstyper
- -
Du får her en oversigt over samt indføring i de saucer, som er baseret på brun sky.
Fag
Grundtilberedning
Kompetenceområder
- -
Faglige temaer
- Sauce
- Sauce
Aktivitetstyper
- -