Gå til hovedindhold

Du er her

Smagen af jordbær

Grundtilberedning
Kok 1. år
Kok 2. år
Kok 3. år
Kok 4. år
Forfattere:  Ole G. Mouritsen, Simon Sørensen

Jordbær er et ofte benyttet og populært bær, som mange særligt forbinder med dessertkøkkenet. Jordbærret indbyder dog til mange forskellige smagssammensætninger. Her ser vi nærmere på jordbærrets egenskaber og anvendelsesmuligheder.

Materialet er udarbejdet i samarbejde med Lea Storm Heuckendorff, gartner på Hotel- og Restaurantskolen. 

Aktiviteter i forløbet

I denne sektion finder du en baggrundstekst om jordbær. I teksten gennemgås, hvorfra jordbær stammer, hvad de består af, hvad de smager af, samt hvordan vi bruger jordbær.
Fag
Grundtilberedning
Kompetenceområder
  • Fødevarers naturfaglige egenskaber
Faglige temaer
  • Tilberedning
  • Bær
Aktivitetstyper
  • -
  • Grundtilberedning
  • Kok 1. år
  • Kok 2. år
  • Kok 3. år
  • Kok 4. år
  • Tilberedning
  • Bær
  • Fødevarers naturfaglige egenskaber
Hvordan dyrker du jordbær i køkkenhaven? Hvordan sylter man jordbær? Og hvordan kan forskellige tilberedningsmetoder af jordbær indgå i en koldskålsfromage? Dette og andet finder du svar på her.
Fag
Grundtilberedning
Kompetenceområder
  • Fødevarers naturfaglige egenskaber
Faglige temaer
  • Bær
  • Syltning
  • Dyrkning
  • Køkkenhave
Aktivitetstyper
  • -
  • Grundtilberedning
  • Kok 1. år
  • Kok 2. år
  • Kok 3. år
  • Kok 4. år
  • Bær
  • Syltning
  • Dyrkning
  • Køkkenhave
  • Fødevarers naturfaglige egenskaber