Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Honning og bier i køkkenhaven

Varekendskab
Kok 1. år
Kok 2. år
Kok 3. år
Kok 4. år

I dette forløb kan elverne arbejde med honning og bl.a. opnå kendskab til honningens histore, smagen af honning og årets gang i en bigård.
Undervisningsmaterialet er udviklet til kokkeelever, men det kan også med fordel anvendes af andre med interesse for honning og arbejdet med bier.

Aktiviteter i forløbet

Ved tilberedning af mad kan honning bidrage med sødme. Dette skyldes honningens høje indhold af frugtsukker (fruktose). Men honning kan smage meget forskelligt, da det bl.a. indeholder aromastoffer fra de blomster, den er baseret på. I denne aktivitet kan eleverne opnå mere viden om honning, og lære hvordan man kan sætte ord på forskellige honningers komplekse smag.
Fag
Varekendskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • -
Aktivitetstyper
  • -
  • Varekendskab
  • Kok 1. år
  • Kok 2. år
  • Kok 3. år
  • Kok 4. år
I denne aktivitet kan I arbejde mere med honning i køkkenet. I skal bl.a. beskæftige jer med, hvad honning kan anvendes til i det søde og salte køkken. Prøv eksempelvis at lave jeres egen mjød.
Fag
Varekendskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • -
Aktivitetstyper
  • -
  • Varekendskab
  • Kok 1. år
  • Kok 2. år
  • Kok 3. år
  • Kok 4. år
I denne aktivitet kan eleverne få et lille indblik årets gang i bigården og livet som biavler.
Fag
Varekendskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • -
Aktivitetstyper
  • -
  • Varekendskab
  • Kok 1. år
  • Kok 2. år
  • Kok 3. år
  • Kok 4. år