Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Sensorik: Modul C - Tekstur: Høre- og følesansen

Naturfag i produktion
Forfattere:  Bat-El Menadeva Karpantschof, Marie Damsbo-Svendsen

Hvordan beskriver man den tekstur, man oplever i munden, og hvorfor er lyde og høresansen vigtige for vores oplevelse af mad? Det får eleverne svar på i et indtalt slideshow om føle- og høresansens betydning for vores vurdering af tekstur. Igennem en smagning af madvarer med forskellige teksturer og med hjælp fra teksturkort med ordforråd på får eleverne mulighed for at træne det at sætte ord på teksturer og mundfornemmelser. 

Moduler i forløbet:
Modul A: Smagssansen og trigeminalsansen
Modul B: Lugtesansen og sensoriske fænomener
Modul C: Tekstur: Høre- og følesansen
Modul D: Sensoriske metoder
Modul E: Principper for velsmag

Aktiviteter i forløbet

Gennem et teoretisk oplæg lærer eleverne i denne aktivitet om, hvad høre- og følesansen bidrager med til den samlede oplevelse af madens tekstur.
Fag
Naturfag i produktion
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • -
Aktivitetstyper
  • Lyt
  • Snak
  • Naturfag i produktion
  • Lyt
  • Snak
I denne aktivitet skal eleverne smage på forskellige madvarer og sætte ord på, hvad de hører og føler, og hvordan de oplever teksturen, mens de smager på madvarerne.
Fag
Naturfag i produktion
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • -
Aktivitetstyper
  • Smag
  • Lyt
  • Sans
  • Udforsk
  • Snak
  • Naturfag i produktion
  • Smag
  • Lyt
  • Sans
  • Udforsk
  • Snak