Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Reportager fra praksis

Tværfaglig
Forfattere:  Eva Rymann, Morten Christensen

Aktiviteter i forløbet

Hvordan forklarer man smagen af god mad? Datalog Morten Aagaard har udviklet en app, der kan hjælpe fødevarefaglige elever og deres lærere i at sætte ord på smagen.
Fag
Tværfaglig
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Smagsdidaktik
Aktivitetstyper
  • -
  • Tværfaglig
  • Smagsdidaktik
"Kokken og forskeren" arbejdede sammen i køkkenet, da Gast 1-kokkeeleverne på TechCollege i Aalborg undersøgte hvad braisering, karamellisering og maillardreaktioner gør for smagen i en klassisk ret.
Fag
Tværfaglig
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Maillard
  • Karamelisering
  • Aroma
Aktivitetstyper
  • -
  • Tværfaglig
  • Maillard
  • Karamelisering
  • Aroma
Kokkeeleverne fra Techcollege har udforsket, hvad frisk fisk egentlig er - ved at tage på havet.
Fag
Tværfaglig
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Smagsoplevelser
Aktivitetstyper
  • -
  • Tværfaglig
  • Smagsoplevelser