Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Sorthummeren - havets kardinal

Grundtilberedning
Kok 1. år
Kok 2. år
Kok 3. år
Kok 4. år
Forfattere:  Simon Sørensen, Ole G. Mouritsen

Under havets overflade gemmer der sig et råvarekammer så stort og mangfoldigt i sine smage, former og farver, at landjordens råvarer indimellem kommer til kort. Tag nu for eksempel blæksprutterne, hvoraf der findes 800 forskellige slags, eller søstjerner, hajer, østers og de mange forskellige slags muslinger. I dette forløb vil vi kigge nærmere på én af havets råvarer, som i mange generationer er blevet højt værdsat overalt i verden for sine smagsmæssige kvaliteter, nemlig sorthummeren.

Aktiviteter i forløbet

I denne sektion finder du baggrundstekst om sorthummeren. Både arter, levesteder, fiskeri, farver, smag og tekstur gennemgås.
Fag
Grundtilberedning
Kompetenceområder
  • Fødevarers naturfaglige egenskaber
Faglige temaer
  • Fra havet
  • Tekstur
  • Maillard
  • Umami
Aktivitetstyper
  • -
  • Grundtilberedning
  • Kok 1. år
  • Kok 2. år
  • Kok 3. år
  • Kok 4. år
  • Fødevarers naturfaglige egenskaber
  • Fra havet
  • Tekstur
  • Maillard
  • Umami
Hvordan opnår du den bedste smagsoplevelse med sorthummer? Og hvordan tilbereder man den? Dette og andet finder du svar på her.
Fag
Grundtilberedning
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Fra havet
Aktivitetstyper
  • -
  • Grundtilberedning
  • Kok 1. år
  • Kok 2. år
  • Kok 3. år
  • Kok 4. år
  • Fra havet