Gå til hovedindhold

Du er her

Mød Smag for Livet

2018

november

21. november
Blæksprutter er næringsrige og kan være velsmagende, og med den fortsatte vækst i verdens blækspruttepopulationer er der stort potentiale i at bruge dem gastronomisk. Få en unik smagsoplevelse og bliv klogere på den undervurderede havspise.  Goma har sammensat en tastingmenu med lækre japansk-inspirerede retter med blæksprutte. Under arrangementet vil Smag for Livets professor i gastrofysik fortælle om blæksprutternes rolle i det japanske køkken. Mød også sake-ekspert Peter Fogh, som vil introducere dig for en helt ny verden indenfor sake.
27. november kl. 13.00-17.30
Tangnetværket er et netværk af personer i Danmark, som arbejder med eller har interesse i tang. Med repræsentanter fra både industrien, universiteter, organisationer mv. tæller netværket 360 medlemmer. Den 27. november fejrer netværket sit 10 års jubilæum. Programmet byder på en bred palette af nationalt og  internationalt orienterede præsentationer om tangs mange aspekter og anvendeligheder. Alle tanginteresserede er velkomne. Tilmelding er nødvendig og sker via Doodle - link findes på www.tangnet.dk 
29. november kl. 17.00-20.00
Blæksprutter er verden over en fast bestanddel i mange køkkener, og er værdsat som kulinarisk specialitet. Vi har over 23 kendte blækspruttearter i det danske farvand, men alligevel har de kun i lav grad fundet vej til det danske middagsbord. De er næringsrige og kan være velsmagende, og med den fortsatte vækst i verdens blækspruttepopulationer er der stort potentiale i at bruge dem gastronomisk.  

december

13. december kl. 17.15-19.00
Blæksprutter har en ældgammel oprindelse, og de er beslægtet med bløddyr som muslinger og snegle. De kan blive kæmpestore med øjne så store som fodbolde, men alligevel lever de kun et par år. De parrer sig kun en enkelt gang i løbet af deres liv og dør kort tid efter elskovsakten. De har blåt blod og tre hjerter, og de kan udspy kulsort blæk. De kan svømme lynhurtigt med egen jetmotor og skyde en arm ud for at fange et bytte så hurtigt som et jetfly. Forståeligt har blæksprutter altid fascineret mennesker overalt på jorden.