Gå til hovedindhold

Du er her

Mød Smag for Livet

2017

juli

28. juli
Den 28. juli deltager Smag for Livet på Pometet ved Institut for Plante- og Miljøvidenskab med en smageskole, hvor man vil have mulighed for at smage på hyldeblomstsaft lavet på fem forskellige sorter plukket på Pometet. Der vil også være en smagning af seks forskellige ribssorter og et foredrag om, hvordan diverse smage i de danske bær og deres sorter kan anvendes i en gastronomisk sammenhæng. Smageskolen finder sted kl. 13.30 – 15.30

august

5. august
Nordic Food Lab-folkene kortlægger jomfruhummerens velsmag, når Smag for Livet deltager på Jomfruhummerfestival på Læsø d. 5. august. Michael Bom Frøst vil give sit bud på, hvordan vi smager en jomfruhummer, hvorfor det er en af Læsøs mange smagsskatte samt jomfruhummerens gastronomiske potentiale. Læs mere om festivalen her.  
26. - 27. august
Smag for Livets gastrofysikere vil være at finde på Arla Food Festival, hvor "nørderiet" er i højsædet og man kan blive klogere på (næsten) alt om smag. Besøgende kan være med til at videreudvikle på vores Smagswiki, samt quizze om madlavning og smag. Mere information følger...

september

2. september
Kom til gastrojam og bliv klogere på videnskaben og håndværket bag verdensklasse-kokkekunst, når Bocuse d’Or-kokken Kenneth Hansen og professor i gastrofysik Ole G. Mouritsen, folder smagens univers ud i ord, håndværk og smagsprøver.
3. september
Er du mellem 14-18 år? Har du kokkefornemmelser i maven? Og vil du lære, hvordan man skaber smag i verdensklasse? Så kom med i køkkenet og skærp dine kokkeskills med Danmarks Bocuse d'Or repræsentant, stjernekokken Kenneth Hansen, og Smag for Livets "Professor Smag", gastrofysiker Ole G. Mouritsen. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig her.
4. - 5. september
CREATIVE TASTEBUDS: EXPLORING HOW BRAIN AND CULTURE COLLABORATE ON TASTE En del af Europæisk Gastronomiregion 2017Præsenteret af Smag for Livet, Aarhus Universitet, Aarhus 2017 og More Creative  
10. september
D. 10. september tager Smag for Livet og 2.u på Sct. Knuds Gymnasium til Fjordens Dag, hvor de fortæller om naturvidenskaben bag og anvendelse af mælk til produkter, såsom røgeost, hytteost og smør. De vil også formidle mere generelt om smag og brugen af smagsdiagrammer. Der vil være smagsprøver til de besøgende og de kan prøve at udfylde et smagsdiagram.
16. - 17. september
Til årets SPIS! Madmarked vil Smag for Livet være at finde på pladsen og lave en række aktiviteter, bl.a. i samarbejde med Bocuse d'Or Danmark. For eksempel, kan besøgende blive gjort klogere på videnskaben og håndværket bag verdensklasse kokkekunst, når Bocuse d'Or-kokken Kenneth Hansen og gastrofysiker Ole G. Mouritsen fortæller om smagens univers. Hvis man er mellem 14 og 18 år, kan man skærpe sine kokkeskills og lære, hvordan man skaber smag i verdensklasse. Mere information følger...
2018

april

10. april
Smag for Livet og Smagens Dag er gået sammen om at lave kurset "Hvordan lærer børn at smage?". Det er et gratis kursus, der skal klæde lærere og pædagoger på til at leve op til de formelle krav om at undervise i smag og smagens dannelse. Gennem workshops vil man få inspiration og konkrete idéer til at arbejde med nye læremidler om smag til undervisningen. Programmet strækker sig fra kl. 9 - 16. Deltagerne vil modtage det endelige program et par uger før kursusdagen.
11. april
Smag for Livet og Smagens Dag er gået sammen om at lave kurset "Hvordan lærer børn at smage?". Det er et gratis kursus, der skal klæde lærere og pædagoger på til at leve op til de formelle krav om at undervise i smag og smagens dannelse. Gennem workshops vil man få inspiration og konkrete idéer til at arbejde med nye læremidler om smag til undervisningen. Programmet strækker sig fra kl. 9 - 16. Deltagerne vil modtage det endelige program et par uger før kursusdagen.
12. april
Smag for Livet og Smagens Dag er gået sammen om at lave kurset "Hvordan lærer børn at smage?". Det er et gratis kursus, der skal klæde lærere og pædagoger på til at leve op til de formelle krav om at undervise i smag og smagens dannelse. Gennem workshops vil man få inspiration og konkrete idéer til at arbejde med nye læremidler om smag til undervisningen. Programmet strækker sig fra kl. 9 - 16. Deltagerne vil modtage det endelige program et par uger før kursusdagen.
17. april
Smag for Livet og Smagens Dag er gået sammen om at lave kurset "Hvordan lærer børn at smage?". Det er et gratis kursus, der skal klæde lærere og pædagoger på til at leve op til de formelle krav om at undervise i smag og smagens dannelse. Gennem workshops vil man få inspiration og konkrete idéer til at arbejde med nye læremidler om smag til undervisningen. Programmet strækker sig fra kl. 9 - 16. Deltagerne vil modtage det endelige program et par uger før kursusdagen.
18. april
Smag for Livet og Smagens Dag er gået sammen om at lave kurset "Hvordan lærer børn at smage?". Det er et gratis kursus, der skal klæde lærere og pædagoger på til at leve op til de formelle krav om at undervise i smag og smagens dannelse. Gennem workshops vil man få inspiration og konkrete idéer til at arbejde med nye læremidler om smag til undervisningen. Programmet strækker sig fra kl. 9 - 16. Deltagerne vil modtage det endelige program et par uger før kursusdagen.
19. april
Smag for Livet og Smagens Dag er gået sammen om at lave kurset "Hvordan lærer børn at smage?". Det er et gratis kursus, der skal klæde lærere og pædagoger på til at leve op til de formelle krav om at undervise i smag og smagens dannelse. Gennem workshops vil man få inspiration og konkrete idéer til at arbejde med nye læremidler om smag til undervisningen. Programmet strækker sig fra kl. 9 - 16. Deltagerne vil modtage det endelige program et par uger før kursusdagen.
20. april
Smag for Livet og Smagens Dag er gået sammen om at lave kurset "Hvordan lærer børn at smage?". Det er et gratis kursus, der skal klæde lærere og pædagoger på til at leve op til de formelle krav om at undervise i smag og smagens dannelse. Gennem workshops vil man få inspiration og konkrete idéer til at arbejde med nye læremidler om smag til undervisningen. Programmet strækker sig fra kl. 9 - 16. Deltagerne vil modtage det endelige program et par uger før kursusdagen.