Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Hvem er vi

Søger...

Smag for Livet er et landsdækkende forsknings- og formidlingscenter med fokus på madens smag som central drivkraft for livsglæde, sundhedsfremme, læring, dannelse, madhåndværk og brobygning. Centret er stiftet i 2014 med støtte fra Nordea-fonden med det formål at skabe muligheder for et bedre og rigere liv for den danske befolkning.

Forskere, kokke, undervisere og studerende vil åbne danskernes øjne for smagens betydning for livskvalitet og sundhedsfremme. Et nyskabende, tværfagligt formidlingsprojekt om smagen.

 

 

Smag for Livet arbejder med en lang række aktiviteter, der skal få alle, især børn og unge, til at få gavn af den daglige smagsoplevelses betydning for læring og livskvalitet.

Nordea-fonden støtter Smag for Livet med 23 mio. kr. i perioden 2018 – 2021. Fonden, som har et almennyttigt og velgørende formål, støtter aktiviteter, der fremmer gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur.

Smag for Livets centerledelse repræsenterer centrets forskellige partnere:

Kontaktinformationer på centrets ledelse og deltagere findes på Kontakt os-siden eller i nedenstående oversigt over Smag for Livets deltagere.

Smag for Livet er desuden åbent for samarbejder og rekruttering af studerende, ildsjæle eller andre med gode ideer, som formidler viden om smag ud til især børn og unge. Det sker bl.a. gennem legatprojekter og udnævnelse af smagsambassadører, som på forskellige måder udbreder viden om smag.

 

Personer med tilknytning til Smag For Livet

Projektdeltagere

Line Degn Andersen

Underviser

Blaise Badré

Faglærer

Peter Brodersen

Lektor og forsker, cand.pæd.

Morten Christensen

Lektor, ph.d.

Aske Færregård Clark

Videnskabelig assistent

Marie Damsbo-Svendsen

Cand.scient. i Fødevareinnovation og Sundhed

Michael Edsen-Johansen

Uddannelsesleder

Anne Torpegaard Festersen

Læremiddelredaktør, lærer, cand.pæd.

Michael Bom Frøst

Lektor, ph.d.

Jan Geertsen

Lektor, Sct. Knuds Gymnasium

Jette Graversen

Faglærer

Pia Grønnegaard

Faglærer

Ellen Ravn Habekost

Lektor, master i sundhedspædagogik, læreruddannet

Peter Henrichsen

Kokkefaglærer og jæger

Lise Holmgaard

Faglærer

Susanne Højlund

Antropolog, lektor, ph.d.

Johanne Hvelplund

Udviklingskonsulent

Lone Kristensen

Faglærer

Elle Lüchau

Studentermedhjælper

Anders Lund

Naturfagslærer

Jesper Mebus

Lektor

Bat-El Menadeva Karpantschof

Cand. Scient i Gastronomi & Sundhed

Mathias Merrild Thorborg

Videnskabelig assistent

Rikke Højer Nielsen

Lektor, ph.d., kok

Annemarie Olsen

Lektor, ph.d.

Pernille Vermø Persson

Naturfagslærer

Martin Petersen

Projektkonsulent

Majbritt Pless

Lektor, master i sundhedspædagogik (MSU), lærer

Dennis Rix

Faglærer

Flemming Rukjær

Faglærer

Charlotte Vinther Schmidt

Postdoc, ph.d.

Mikkel Stovgaard

Ph.d., Postdoc

Klavs Styrbæk

Restauratør og køkkenchef

Pia Styrbæk

Restauratør

Casper Thrane

Lektor, Risskov Gymnasium og Ph.d.-studerende, Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse, Aarhus Universitet.

Koordination og presse

Eva Rymann

Journalist, kommunikationsansvarlig

Smagspartnere

Camilla Finsterbach Kaup

Adjunkt, cand.mag. & Cand.it.

Lars Qvortrup

Professor

Anja Suldrup Rasmussen

Cand.scient., fødevareinnovation og sundhed

6.A fra Tarup Skole

Smagsklasse

Ledelse

Ole G. Mouritsen

Centerleder, professor, dr. scient

Mikael Schneider

Projektkoordinator

Simon Neistskov Sørensen

Faglærer, kok

Karen Wistoft

Professor (mso), Ph.d.

Legatmodtagere og smagsambassadører

Morten Aagaard

Cand.scient i datalogi og samfundsfag, D-vip ved Aalborg Universitet, Smagsambassadør

Alma Anderson

Kokkeelev, smagsambassadør

Martha Freja Andreassen

Lærer og projektleder

My Bach

Ernæring og sundhedsstuderende

Anne Bech

Lærer

Kristine Böhm Nielsen

Lærer, cand. scient.

Charlotte Holm Brodersen

Cand.scient. i Fødevareinnovation og Sundhed

Trine Brøndum

Kokkeelev, smagsambassadør

Louise Beck Brønnum

Gastrofysiker, smagsambassadør

Lise Brunk

Professionsbachelor, Ernæring og sundhed

Ghislaine Calleja

Cand.scient. i Fødevareinnovation og sundhed

Emilie Daugbjerg Christensen

Mejeriteknolog, smagsambassadør

Mette Dehn

Ernæring og sundhedsstuderende

Mette Egeskov

Arkitekt og eventansvarlig på Engestofte Gods

Tobias Enøe

Kokkeelev, smagsambassadør

Claus Frantzen

Cand.scient. i Fødevareinnovation og Sundhed

Kayla Guerrero

Ernæringsuddannet

Mikkel Hagen

Kokkeelev

Lisa Hansen

Læremiddelforfatter, lærer, cand.pæd

Eline Lange Hansen

Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed, Smagsambassadør

Brian Bjarke Jensen

Ph.d.-studerende

Asmus Gamdrup Jensen

Historiker, smagsambassadør

Jonas Stejn Klotz

Professionsbachelor i Ernæring og sundhed

Lotte Knakkergaard Nielsen

Cand.scient.anth. (Antropologi)

Cecilie Knudsen

Tjenerelev, smagsambassadør

Denise Gjørtz Krog

Professionsbachelor i Ernæring og sundhed

Peter Lionet Faxholm

Kok og kandidatstuderende i levnedsmiddelvidenskab

Kim Møller Madsen

Kemiingeniør, underviser i kemi på Mejeristuddannelsen, Smagsambassadør

Elisabeth Madsen

Kok, smagsambassadør

Sigrid Skouw Nielsen

Cand.scient. fødevareinnovation og sundhed, smagsambassadør

Peter Nøhr

Kok, smagsambassadør

Jonas Astrup Pedersen

Cand.techn.al. (Fødevarevidenskab)

Kirsten Marie Pedersen

Lektor emerita, master i sundhedspædagogik

Mie Thorborg Pedersen

Cand.scient., ph.d-studerende

Cecilie Bunk Pedersen

Kokkeelev, smagsambassadør

Rasmus Petersen

Folkeskolelærer

Amanda N Rasmussen

Antropolog

Ditte Jacqueline Rasmussen

Lærer, didaktikstuderende, smagsambassadør

Mikkeline Møller Rasmussen

Smagsambassadør; kokkeelev ved College360 og Radisson Blue i Silkeborg

Lasse Schwartz

Ernæring og sundhedsstuderende

Julia Sick

Cand. scient. i human ernæring

Leonardo Sagastuy Solis

Kunstner og tegner

Kirsten Thur

Bager, konditor, chocolatier, ismester, smagsambassadør

Maria Kvist Trangbæk

Smagsambassadør; kokkeelev ved College360 og Hotel Randers

Mikkel Wejdemann

Madkonsulent, Smagsambassadør

Adam Williamson

Folkeskolelærer, kok & tjener

Sofie Zacho Leth-Nissen

Professionsbachelor i Ernæring- og sundhed

Tidligere deltagere

Anne Krogh Aastrup

Læremiddelforfatter

Lone Berg

Lektor, Risskov Gymnasium

Julia Emily Bjørnstrøm

Fysikstuderende

Thomas Brahe

E-læringskonsulent

Patricia DeCosta

Cand.scient. human ernæring

Lars Duelund

Specialkonsulent, cand. scient.

Dwi Larasatie Nur Fibri

Adjunkt, M.Sc.

Per Lyngs Hansen

Lektor, ph.d.

Agnete Hoffmeyer

Lektor, cand.mag. i almen pædagogik

Lise Holm

Læremiddelforfatter

Kenneth Højgaard

Konst. direktør, souschef, kok, cand.scient.

Lars Husum

Lektor

Mikkel Jacobsen

Adjunkt og forsker, cand.mag

Anette Kamuk

Lektor, cand.brom, projektleder

Mikkel Lassen

Cand. pæd. soc.

Jonatan Leer

Docent, ph.d. - Mag.art.

Maria Fast Lindegaard

Projektmedarbejder

Charlotte Mithril

Lektor, ph.d.

Birthe Kofoed Mortensen

Lektor, cand.brom.

Per Møller

Lektor, ph.d.

Mathias Mølleskov

Læremiddelforfatter

Lars Onslev

Cand.mag.

Henrik Parbo

Gymnasieprojektudvikler, lektor

Karen Klitgaard Povlsen

Lektor, lic.phil.

Mathias Skovmand-Larsen

Adjunkt, cand.techn.al

Yi-Ting Sun

Cand.scient. i Fødevareinnovation og sundhed

Cathrine Terkelsen

Lærer, cand.pæd., læremiddelredaktør, smagsambassadør

Anette Kistrup Thybo

Fhv. forsknings- og innovationschef, ph.d., UC Lillebælt

Thomas Yung

E-læringsmedarbejder