Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.
Velkommen!
... til Fag med Smag – en original samling af udforskende, didaktiske læremidler med smag i centrum i alle fag.
Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.
... til Fag med Smag – en original samling af udforskende, didaktiske læremidler med smag i centrum i alle fag.
Du finder her undervisningsforløb, som foruden fagtekster, opskrifter og videoer indeholder konkrete idéer til, hvordan eleverne kan arbejde med og tilegne sig det faglige stof, herunder bl.a. opgaveark m.v.
Her er en undervisningspakke om sensorik, som dækker temaer som bl.a. grundsmagene, tilsmagning, trigeminalsansen og trigeminalstimulerende madvarer, lugtesansen, sensoriske fænomener, følesansen og teksturers betydning for velsmag, hurtige sensoriske evalueringsmetoder, som kan bruges i køkkenet, og principper for velsmag, som tager afsæt i Peter Klosses kulinariske succesfaktorer. Undervisningsmaterialerne omfatter indtalte slideshows, som kan vises for klassen, smagninger, øvelser i køkkenet eller klasselokalet og korte film med kokke, der oplever forskellige sensoriske fænomener på egen krop, eller viser hvordan øvelserne laves.
Du finder her en samling af fagtekster og tilhørende opskrifter. Fagteksterne er udviklet i et samarbejde med Smag for Livets faglige eksperter og dygtige håndværkere ude på erhvervsskolerne. I sig selv indeholder materialerne her ikke idéer til, hvordan du som underviser kan bringe fagligheden i spil i undervisningen - det er helt op til dig.
Du finder her en samling af faglige redskaber til din undervisning: f.eks. tekstur- og smagskort, hvor klassen kommer rundt om begreber såsom plastisk og fiberagtigt - og de får mulighed for at koble disse begreber til en naturfaglig forståelse af, hvordan råvarer er sat sammen. Derudover vil du kunne finde plakater og lignende.
Her er en undervisningspakke med temaet fermentering. Pakken består af videoer, podcasts, fagtekster, køkkenguides og opskrifter om metoder og teknikker til fermentering.