Måske har du undervist om bælgfrugter utallige gange før, måske har du blot fået eleverne til at lave en hummus, eller måske har du aldrig skænket bælgfrugter en tanke. Uanset hvad dit forhold er til de små, proteinrige helte i bælgfrugtsfamilien, ønsker vi med dette forløb at give dig inspiration til at gøre endnu mere brug af dem i køkkenet. Med fokus på grøn omstilling i køkkenerne, hvor kød skal fylde mindre på vores tallerken, kan bælgfrugter være en oplagt ingrediens. Det er selvfølgelig lettere sagt end gjort. Mange vil måske opleve modstand, fordi det tager lang at tilberede bælgfrugter fra tørret stand, fordi det ikke smager af noget som helst, eller fordi man kommer til at prutte af dem. Det er netop de fordomme, vi skal se nærmere på i dette forløb, og du kan hjælpe med at klæde eleverne på til at finde kærligheden til nogle af de oversete afgrøder i det grønne køkken. Vi, forfatterne bag materialet, er forskere og formidlere i Smag for Livet og kalder os Bælgfrugtsbanden. Og vi vil helt vildt gerne have dig med ombord til at sprede det smagfulde budskab!
Forløbet er delt op i fire undervisningsgange, der tilsammen dækker emner om bælgfrugter fra jord til bord. Du kan tilpasse hver undervisningsgang til det niveau, som du mener passer til din klasse, og du kan plukke i opgaver og aktiviteter, i forhold til hvad der er muligt, der, hvor du er.
Aktiviteter i forløbet
- -
- Grøntsager
- Bæredygtighed
- -
- -
- Grøntsager
- Fedt
- -
- -
- Grøntsager
- Ekstraktion
- -
- -
- Grøntsager
- Proteiner
- -
- -
- Grøntsager
- Fermentering
- Umami
- -