Varekendskab
Kok 1. år
Kok 2. år
Kok 3. år
Kok 4. år
Forfattere:
Lise Holmgaard
Med dette inspirationsmateriale kan eleverne arbejde med honning og bl.a. opnå kendskab til smagen af honning, årets gang i en bigård og anvendelse af honning i køkkenet.
Materialet er udviklet til kokkeelever, men det kan også med fordel anvendes af andre med interesse for honning og arbejdet med bier.
Fotos: Rolf Thulstrup Theuerkaur, Danmarks Biavlerforening
Aktiviteter i forløbet
Ved tilberedning af mad kan honning bidrage med sødme. Dette skyldes honningens høje indhold af frugtsukker (fruktose). Men honning kan smage meget forskelligt, da det bl.a. indeholder aromastoffer fra de blomster, den er baseret på. I denne aktivitet kan eleverne opnå mere viden om honning, og lære hvordan man kan sætte ord på forskellige honningers komplekse smag.
Fag
Varekendskab
Kompetenceområder
- -
Faglige temaer
- Honning
Aktivitetstyper
- -
I denne aktivitet kan I arbejde mere med honning i køkkenet. I skal bl.a. beskæftige jer med, hvad honning kan anvendes til i det søde og salte køkken. I aktiviteten gives inspiration til 4 forskellige øvelser med honning i køkkenet.
Fag
Varekendskab
Kompetenceområder
- -
Faglige temaer
- Honning
Aktivitetstyper
- -
Bierne er nogle fascinerende væsner, der har forudbestemte arbejdsopgaver allerede fra larvestadiet. At kigge ind i et bistade er en rejse ind i en forunderlig verden. I denne aktivitet kan eleverne få et lille indblik i livet som biavler og møde biavleren Lise, der giver tips til, hvad man kan gøre, hvis man ønsker bier i egen køkkenhave.
Fag
Varekendskab
Kompetenceområder
- -
Faglige temaer
- Honning
Aktivitetstyper
- -