Gå til hovedindhold

Du er her

Køkkenguide og opskrifter

Naturfag i produktion
Forfattere:  Martin Petersen, Louise Beck Brønnum, Johanne Hvelplund

Her finder du køkkenguides og opskrifter til koji, miso, mælkesyrefermenteret grønt, kvass, kombucha og rugbrød. 

Aktiviteter i forløbet

Fermenteringsekspert Martin Petersen giver her en introduktion til at fremstille sin egen koji og miso i fermenteringslaboratoriet.
Fag
Naturfag i produktion
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Fermentering
Aktivitetstyper
  • -
  • Naturfag i produktion
  • Fermentering
Fermenteringsekspert Martin Petersen giver her en introduktion til, hvordan man fremstiller mælkefermenteret grønt.
Fag
Naturfag i produktion
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Fermentering
Aktivitetstyper
  • -
  • Naturfag i produktion
  • Fermentering
Kvass er en fermenteret drik baseret på brød. Den er især kendt i Baltikum, i Øst- og centraleuropa, Rusland og Hviderusland. Smagen minder om øl, men alkoholprocenten er under 1. Find opskriften på Kvass herunder
Fag
Naturfag i produktion
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Fermentering
Aktivitetstyper
  • -
  • Naturfag i produktion
  • Fermentering
Her finder du opskrifter på kombucha. Det tager 1 - 2 uger at lave sin egen kombucha. Denne opskrift bruges bl.a. på Hotel- og Restaurantskolen.
Fag
Naturfag i produktion
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Fermentering
Aktivitetstyper
  • -
  • Naturfag i produktion
  • Fermentering
Her få du en opskrift på rugbrød, som er inspireret af en opskrift, der har floreret på kollegiet Regensen i København.
Fag
Naturfag i produktion
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Fermentering
Aktivitetstyper
  • -
  • Naturfag i produktion
  • Fermentering