I dette modul lærer eleverne om lugtesansens anatomi, hvad forskellen på lugt og smag er, hvorfor det kan være svært at genkende en duft, og hvilken betydning tilvænning eller ”adaptation” til en aroma har for vores oplevelse af mad. I undervisningsforløbet indgår et indtalt slideshow, smags- og lugteøvelser, som kan laves i et klasselokale, en kort film med dygtige kokke, der viser, hvordan tilvænning indvirker på smagsoplevelsen, og en køkkenøvelse hvor eleverne får mulighed for at opleve det sensoriske fænomen tilvænning på egen krop.
Moduler i forløbet:
Modul A: Smagssansen og trigeminalsansen
Modul B: Lugtesansen og sensoriske fænomener
Modul C: Tekstur: Høre- og følesansen
Modul D: Sensoriske metoder
Modul E: Principper for velsmag
Aktiviteter i forløbet
- -
- -
- -
- -
- -
- Smag
- Duft
- Udforsk
- Snak
- -
- -
- Duft
- Udforsk
- Snak
- -
- -
- Lyt
- Smag
- Udforsk
- Snak