Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • I denne podcast får du en smagsbeskrivelse af forskellige oste. Foto: Johanne Hvelplund
    I denne podcast får du en smagsbeskrivelse af forskellige oste. Foto: Johanne Hvelplund

Du er her

Smagslågen - en podcast om fermentering: Ost

Søger...

Podcast Få et indblik i fermenteringens mangfoldige univers, når Johanne Hvelplund fra Hotel- og Restaurantskolen i samarbejde med Smag for Livet tager dig igennem forskellige fermenteringer. Hun vil med sin viden om gastrofysik og mikrobiologi fortælle om forskellige fermenteringer suppleret af andre entusiaster og eksperter.

Dagens afsnit handler om ost og hvordan fermentering spiller en vigtig rolle for ostes forskellighed i smag og tekstur.

Johanne vil sammen med mejeriingeniør og smagsambassadør Emilie Daugbjerg Christensen tage dig igennem processen med at lave en friskost derhjemme. Derudover vil Johanne og Emilie smage på fire forskellige oste og forklare deres forskellighed med udgangspunkt i fermentering med bl.a. bakterier og skimmel.

Hvis du vil høre mere om, hvordan effekterne af fermenteringen kommer til udtryk i smagen, så lyt med her i afsnittet Ost i podcasten Smagslågen – en podcast om fermentering. Du kan finde opskriften på den friskost, som Emilie laver hjemme i sit køkken, på hrs.dk og her på smagforlivet.dk.

 

 

 

Omtalt i artiklen

Udviklingskonsulent

Johanne Hvelplund er udviklingskonsulent ved Hotel- og Restaurantskolen i Valby.

Hun har bl.a. stor indsigt i fermentering og skal videretænke fermenteringsværkstedet på Hotel- og Restaurantskolen. I Smag for Livet skal hun udvikle nyt undervisningsmateriale og står også bag podcasten Smagslågen sammen med Louise Beck Brønnum.

Mejeriteknolog, smagsambassadør

Emilie Daubjerg Christensen er Kandidat i Fødevarevidenskab m. specialisering i Mejeriteknologi fra Københavns Universitet. Hun har modtaget et legat fra Smag for Livet til projektet Videnskaben bag ostens smag, et inspirerende og visuelt undervisningsmateriale, der klæder tjener- og kokkeelever på til at kunne udvælge, sammensætte og præsentere en fantastisk ostetallerken.

Emilie Daubjerg Christensen er udnævnt til smagsambassadør for sit arbejde.