Dagens afsnit handler om ost og hvordan fermentering spiller en vigtig rolle for ostes forskellighed i smag og tekstur.
Johanne vil sammen med mejeriingeniør og smagsambassadør Emilie Daugbjerg Christensen tage dig igennem processen med at lave en friskost derhjemme. Derudover vil Johanne og Emilie smage på fire forskellige oste og forklare deres forskellighed med udgangspunkt i fermentering med bl.a. bakterier og skimmel.
Hvis du vil høre mere om, hvordan effekterne af fermenteringen kommer til udtryk i smagen, så lyt med her i afsnittet Ost i podcasten Smagslågen – en podcast om fermentering. Du kan finde opskriften på den friskost, som Emilie laver hjemme i sit køkken, på hrs.dk og her på smagforlivet.dk.
Omtalt i artiklen
Johanne Hvelplund er udviklingskonsulent ved Hotel- og Restaurantskolen i Valby.
Hun har bl.a. stor indsigt i fermentering og skal videretænke fermenteringsværkstedet på Hotel- og Restaurantskolen. I Smag for Livet skal hun udvikle nyt undervisningsmateriale og står også bag podcasten Smagslågen sammen med Louise Beck Brønnum.
Emilie Daubjerg Christensen er Kandidat i Fødevarevidenskab m. specialisering i Mejeriteknologi fra Københavns Universitet. Hun har modtaget et legat fra Smag for Livet til projektet Videnskaben bag ostens smag, et inspirerende og visuelt undervisningsmateriale, der klæder tjener- og kokkeelever på til at kunne udvælge, sammensætte og præsentere en fantastisk ostetallerken.
Emilie Daubjerg Christensen er udnævnt til smagsambassadør for sit arbejde.