Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Tempeh er et alsidigt og umami-rigt produkt. Foto: Johanne Hvelplund
    Tempeh er et alsidigt og umami-rigt produkt. Foto: Johanne Hvelplund

Du er her

Smagslågen - en podcast om fermentering: Tempeh

Søger...

Podcast Smagslågen, der begyndte som en podcastserie i december, fortsætter nu med fokus på fermentering. Udviklingskonsulent på Hotel- og Restaurantskolen Johanne Hvelplund vil med sin viden om gastrofysik og mikrobiologi fortælle om endnu flere fermenteringer suppleret af forskellige eksperter på området.

Dette afsnit handler om tempeh. Tempeh stammer fra Indonesien og er traditionelt en fast masse af skimmelfermenterede sojabønner, men man kan bruge alle former for bælgfrugter og korn. Det er et plantebaseret, proteinholdigt produkt med en kompleks, umami-rig smag, som kan tilberedes på alle tænkelige måder.

For eksempel som en burger a la den, som Noma tidligere har serveret for sine gæster. Prøv selv med Johannes opskrift på tempeh-burger her.

 

 

 

 

Omtalt i artiklen

Udviklingskonsulent

Johanne Hvelplund er udviklingskonsulent ved Hotel- og Restaurantskolen i Valby.

Hun har bl.a. stor indsigt i fermentering og skal videretænke fermenteringsværkstedet på Hotel- og Restaurantskolen. I Smag for Livet skal hun udvikle nyt undervisningsmateriale og står også bag podcasten Smagslågen sammen med Louise Beck Brønnum.