OversigtMaterialeNyt om smag
I GastroLabCollege skal vi udvikle, afprøve og formidle fødevarerelateret klimaundervisning og materialer til gastronomuddannelsen
Med...
En ny bog til især elever og faglærere på de fødevarefaglige erhvervsuddannelser lader gastrofysikken og smagshåndværket gå hånd i hånd. Målet er at lade kokke og andre...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
Kom med til lancering af den nye lærebog 'Gastrofysik og Smagshåndværk' 4. marts på Hotel- og Restaurantskolen
Udtrykket “Mere viden i...
UndervisningsmaterialeMaterialeNyt om smag
Med materialesamlingen her kan du præsentere viden om madens klimabelastning og bringe værktøjer og handlemuligheder i spil, så eleverne kan lære at undersøge og handle på denne...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
GastroLabCollege inviterer på webinar med Michael Bom Frøst, der forsker i snitfladen mellem naturvidenskab, gastronomi og oplevelse af smag....
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
GastroLabCollege inviterer på webinar med gastrofysiker Mathias Porsmose Clausen. Han giver sit forskningsblik på, hvilke kilder til protein det bæredygtige køkken kan gøre brug...
UndervisningsmaterialeMaterialeNyt om smag
Her finder du en materialesamling, som kan bruges til at slå temaet klima an i undervisningen, på en måde der motiverer eleverne til at ville lære mere om de udfordringer og...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
GastroLabCollege inviterer på webinar med Ole G. Mouritsen om at skabe og ændre smag i det grønne køkken med fokus på umami
Det grønne og...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
GastroLabCollege inviterer til webinar med antropolog og smagsforsker Susanne Højlund. Hun undersøger blandt andet, hvorfor vi ikke spiser mere grønt på trods af al vores viden...
ArtikelArtikelNyt om smag
Hvad handler klimaundervisning i GastroLabCollege egentlig om? Og hvordan ser den ud i praksis? Det vil vi i GastroLabCollege-netværket være nysgerrige på og sammen udvikle. Her...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
GastroLabCollege inviterer på webinar om madens klimabelastning
Underviser du i fødevarefaglige fag? Vil du gerne vide, hvordan du...
ArtikelArtikelNyt om smag
Gå på opdagelse i Smag for Livets tidligere nyhedsbreve
Oktober 2022
Gratis webinar om klimavenlig mad | Video: Smagen som drivkraft for...
Fremtidens kokke får nu en unik mulighed for at lære os alle at spise mere klimavenligt.
Med støtte fra VILLUM FONDEN skal et nyt,...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Går det fremad med at omstille sig til en mere grøn kost i de danske køkkener? Vi har fundet et svar ved at analysere et stort markedsdrevet datamateriale baseret på...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Hvordan praktiserer lærere madmæssig mangfoldighed i madkundskab? Det undersøger ny forskningsrapport, som også kommer med anbefalinger om emnet til alle, der arbejder...
Global virksomhed hædrer Smag for Livets leder for arbejdet med videnskaben bag smagen
En af verdens største internationale virksomheder,...
Hvem ved mest om, hvad der får maden til at smage godt? Kokken med 20 års erfaring? Professoren i gastrofysik? Eller måske skoleeleven, der tilbereder sin egen mad?...
Nyhed om undervisningArtikelNyt om smag
Du kan støtte dine elevers mestringsforventning i undervisningen gennem fire kilder. Brugen af opmuntring er en af dem. I denne artikel får du inspiration til dit arbejde med...
Nyhed om undervisningArtikelNyt om smag
Du kan støtte dine elevers mestringsforventning i undervisningen gennem fire kilder. Brugen af rollemodeller er en af dem. I denne artikel får du inspiration til dit arbejde med...
Nyhed om undervisningArtikelNyt om smag
Du kan støtte dine elevers mestringsforventning i undervisningen gennem fire kilder. At kende sine egne fysiologiske reaktioner er en af dem. I denne artikel får du inspiration...
Nyhed om undervisningArtikelNyt om smag
Du kan støtte dine elevers mestringsforventning i undervisningen gennem fire kilder. Succesoplevelser er en af dem. I denne artikel får du inspiration til dit arbejde med...
Nyhed om undervisningArtikelNyt om smag
Er du lærer på en fødevarefaglig erhvervsuddannelse? Vil du give dine elever flere oplevelser af succes og mestring? Her giver læringskonsulent Anne Torpegaard Festersen dig...
Nyhed om undervisningArtikelNyt om smag
Casper Thrane, lektor i dansk på Risskov Gymnasium, har forsvaret sin ph.d.-afhandling om at bruge smag til at lære dansk og kemi i gymnasiet....
Nyhed om undervisningArtikelNyt om smag
Nyt initiativ på Brøndbyøster Skole giver eleverne mulighed for at supplere deres faglige viden fra undervisningen med det praktiske ude i deres nye gartneri. Lærer Anne Bech...
PresseklipMaterialeNyt om smag
Smag rummer mange interessante og relevante historier og vinkler. Her finder du de artikler, tv- og radioindslag, som Smag for Livets forskere og formidlere har medvirket i....