Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Webinar: Hvorfor spiser vi ikke mere grønt?

Søger...

Begivenhed GastroLabCollege inviterer til webinar med antropolog og smagsforsker Susanne Højlund. Hun undersøger blandt andet, hvorfor vi ikke spiser mere grønt på trods af al vores viden om, hvordan vi får grøntsager til at smage godt

På den ene side viser forskning, at det er nødvendigt for vores egen og planetens sundhed, at vi spiser meget mindre kød og mange flere grøntsager. Både køkkenprofessionelle og forskere kan også vise os, hvordan vi gastrofysisk og håndværksmæssigt kan fremme madens indhold af umami og sensorisk velsmag. På den anden side viser analyser af vores madvaner, at de kun meget langsomt ændrer sig i en mere klimavenlig retning.

De spørgsmål og paradokser udfolder Susanne Højlund ved dette webinar. Hun er lektor i antropologi ved Aarhus Universitet og forsker i, hvad smag egentlig er, og hvordan vi med tværfaglig viden om smag kan spise mere bæredygtigt. Hun har bl.a. undersøgt, hvordan kokke lærer om smag og bæredygtighed, og hun er optaget af, hvordan grøn omstilling kan blive hvermandseje og en del af den daglige madlavning.

Sammen med Carole Counihan har Susanne Højlund redigeret bogen Chefs, Restaurants and Culinary Sustainability, som er under udgivelse.

Webinaret henvender sig særligt til undervisere i fødevarefaglige fag. Det afholdes af GastroLabCollege, et netværk for klimaundervisning på erhvervsskoler, der er støttet af Villum Fonden.

Mikael Schneider, projektleder i GastroLabCollege, er vært.

Tilmeld dig webinaret her