Udtrykket “Mere viden i kokkehuen” har været en ledetråd for en ny og meget anderledes undervisningsbog, Gastrofysik og smagshåndværk, som udkommer den 4. marts, 2024, på forlaget Praxis. Bogen er henvendt til fremtidens madhåndværkere, særligt kokke og kokkeelever på de danske erhvervsskoler.
Bogen er blevet til over en længere årrække med afsæt i Smag for Livet såvel som GastroLabCollege og forholder sig konkret til de mange udfordringer med den grønne omstilling inden for fødevareområdet.
“Mere viden i kokkehuen,” som det er blevet efterspurgt af faglærerne på erhvervsskolerne, udtrykker behovet for ændringer i undervisningsform og -indhold for at kunne tiltrække en bredere kreds af unge til erhvervsuddannelserne inden for fødevarefagene og samtidig medvirke til fastholdelse af flere elever under
uddannelsesforløbet.
Bogen lanceres ved et arrangement på Hotel- og Restaurantskolen i Valby d. 4. marts kl. 14-16.
Tilmelding
Skriv til kontakt [at] smagforlivet.dk (subject: Tilmelding%20til%20boglancering%204.%20marts) for tilmelding, senest 1. marts.
Program
14.00-14.10 Kenneth Højgaard (HRS): Velkommen
14.10-14.20 Simon Sørensen: Gastrofysik og smagshåndværk på gastronomuddannelserne
14.20-14.25 Morten Christensen: Læring i gastrolabs og på GastroLabCollege
14.25-14.30 Louise Brønnum: Bæredygtig innovation baseret på gastrofysik og smagshåndværk
14.30-14.35 Ole G. Mouritsen: Håndværk og videnskab hånd i hånd for den grønne omstilling
14.40-16.00 Demonstrationer ved kokkeelever, smagsprøver, netværk
16.00 Tak for i dag