Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • SMAG #07: Smagen af løg
    SMAG #07: Smagen af løg

Du er her

Smag #07: Smagen af løg

Søger...

Bøger Med undervisningsforløbet 'Smagen af løg' får lærere og elever i grundskolens madkundskab chancen for at dyppe tungens smagsløg dybt ned i de spiselige løgs smag og videnskab.

De findes i runde, tynde, ovale og tykke former. I hvide, røde, grønne og brune
farver. Med forskelligartede smage og med forskelligartede muligheder til brug
i køkkenet. Løget er en central fødevare, som de fleste kender. Men hvor
mange slags løg findes der egentlig? Hvilken forskel er der på de forskellige
løg? Smager de forskelligt? Og hvordan kan man tilberede dem?

Med løg i alle afskygninger udfolder ‘Smagen af løg’ et helt univers af smag, opskrifter
og undervisning til grundskolens madkundskab. Undervisningsforløbet
er udviklet af Martha Freja Andreassen og Rasmus Petersen, lærerstuderende
fra University College Copenhagen, som et legatprojekt og i samarbejde med
Smag for Livets fagfolk inden for læring og sensorik. Hensigten med projektet
er at lade børns smag og nysgerrighed være drivkraft for læring – og at give
plads til en undseelig, men alligevel allestedsnærværende råvare: løget.

I ‘Smagen af løg’ skal eleverne derfor undersøge og analysere forskellige løgs
historie, madtekniske egenskaber og smage. De skal eksperimentere med
løget i forbindelse med forskellige grundteknikker og tilberede forskellige
retter, hvor løget er en central ingrediens og smagsgiver. Eleverne skal også
uden for madkundskabslokalet og samle ramsløg, der vokser vildt.

Materialet her er henvendt til lærere og kan også tilgås i lærings-app’en ‘Fag
med Smag
’.

Om bogen

Perspektiver på Smag kan downloades gratis i pdf-format fra denne side. Klik på linket under "Dokumenter" øverst i denne artikel.

Skriftserien SMAG er desuden trykt i et begrænset oplag. Ønsker du at rekvirere et eksemplar, kan du sende din forespørgsel til forlag [at] smagforlivet.dk.

Gengivelser og uddrag, herunder citater, er tilladt med tydelig kildeangivelse.

Omtalt i artiklen

Lærer og projektleder
Martha Freja Andreassen er lærer og projektleder for en køkkenskole, og har især fokus på æstetisk kommunikation i læring.
Martha Freja Andreassen er uddannet folkeskolelærer på UCC Campus, med linjefag i geografi, samfundsfag og madkundskab, og arbejder nu med pilotprojektet "Køkkenet" - en køkkenskole for anbragte unge under Den Sociale Udviklingsfond.
For Smag for Livet har hun i samarbejde med Rasmus Petersen udviklet undervisningsmaterialet "Smagen af løg".
 
Martha Freja Andreassen er udnævnt til smagsambassadør og har i denne sammenhæng udviklet undervisningsmaterialet "Værtskab, smag og måltider", som kan downloades gratis fra lærings-app'en Fag med Smag.
Folkeskolelærer
Rasmus Petersen er folkeskolelærer og arbejder på Damhusengens Skole i Vanløse, København. 
 
Rasmus Petersen er læreruddannet hos UCC i 2017, hvor han er uddannet i dansk, samfundsfag og madkundskab. Han underviser forskellige klasser på Damhusengens Skole, men har de fleste timer på 2. årgang.
Med et legat fra Smag for Livet har han sammen med Martha Andreassen udviklet undervisningsforløbet "Smagen af løg", der kan findes i Smag for Livets læringsapp, Fag med Smag
 
Rasmus Petersen er udnævnt til smagsambassadør og har i denne sammenhæng udviklet undervisningsmaterialet "Værtskab, smag og måltider", som kan downloades gratis fra lærings-app'en Fag med Smag.