De findes i runde, tynde, ovale og tykke former. I hvide, røde, grønne og brune
farver. Med forskelligartede smage og med forskelligartede muligheder til brug
i køkkenet. Løget er en central fødevare, som de fleste kender. Men hvor
mange slags løg findes der egentlig? Hvilken forskel er der på de forskellige
løg? Smager de forskelligt? Og hvordan kan man tilberede dem?
Med løg i alle afskygninger udfolder ‘Smagen af løg’ et helt univers af smag, opskrifter
og undervisning til grundskolens madkundskab. Undervisningsforløbet
er udviklet af Martha Freja Andreassen og Rasmus Petersen, lærerstuderende
fra University College Copenhagen, som et legatprojekt og i samarbejde med
Smag for Livets fagfolk inden for læring og sensorik. Hensigten med projektet
er at lade børns smag og nysgerrighed være drivkraft for læring – og at give
plads til en undseelig, men alligevel allestedsnærværende råvare: løget.
I ‘Smagen af løg’ skal eleverne derfor undersøge og analysere forskellige løgs
historie, madtekniske egenskaber og smage. De skal eksperimentere med
løget i forbindelse med forskellige grundteknikker og tilberede forskellige
retter, hvor løget er en central ingrediens og smagsgiver. Eleverne skal også
uden for madkundskabslokalet og samle ramsløg, der vokser vildt.
Materialet her er henvendt til lærere og kan også tilgås i lærings-app’en ‘Fag
med Smag’.
Om bogen
Perspektiver på Smag kan downloades gratis i pdf-format fra denne side. Klik på linket under "Dokumenter" øverst i denne artikel.
Skriftserien SMAG er desuden trykt i et begrænset oplag. Ønsker du at rekvirere et eksemplar, kan du sende din forespørgsel til forlag [at] smagforlivet.dk.
Gengivelser og uddrag, herunder citater, er tilladt med tydelig kildeangivelse.