De findes i runde, tynde, ovale og tykke former. I hvide, røde, grønne og brune farver. Med forskelligartede smage og med forskelligartede muligheder til brug i køkkenet. Løget er en central fødevare, som de fleste kender. Men hvor mange slags løg findes der egentlig? Hvilken forskel er der på de forskellige løg? Smager de forskelligt? Og hvordan kan man tilberede dem? I dette undervisningsforløb skal eleverne undersøge og analysere forskellige løgs historie, madtekniske egenskaber og smage. De skal eksperimentere med løget i forbindelse med forskellige grundteknikker og tilberede forskellige retter, hvor løget er en central ingrediens og smagsgiver. Eleverne skal også uden for madkundskabslokalet og samle ramsløg, der vokser vildt.
Aktiviteter i forløbet
- Fødevarebevidsthed
- Råvarekendskab
- Løg
- Snak
- Skriv
- Erindr
- Beskriv
- Fødevarebevidsthed
- Madlavning
- Råvarekendskab
- Løg
- Sæt ord på smagen
- Lugtesansen
- Tekstur
- Smagssansen
- Duft
- Sans
- Smag
- Undersøg
- Snak
- Fødevarebevidsthed
- Råvarekendskab
- Løg
- Se
- Undersøg
- Snak
- Beskriv
- Fødevarebevidsthed
- Madlavning
- Råvarekendskab
- Løg
- Sæt ord på smagen
- De fem grundsmage
- Tekstur
- Undersøg
- Tilbered
- Smag
- Beskriv
- Fremlæg
- Fødevarebevidsthed
- Madlavning
- Råvarekendskab
- Løg
- Sæt ord på smagen
- Tekstur
- De fem grundsmage
- Tilbered
- Undersøg
- Smag
- Beskriv
- Snak
- Fremlæg
- Fødevarebevidsthed
- Madlavning
- Råvarekendskab
- Løg
- Vilde planter
- Udforsk
- Sans
- Smag
- Tilbered
- Fødevarebevidsthed
- Madlavning
- Råvarekendskab
- Løg
- Kritisk refleksion
- Snak
- Udforsk
- Tilbered
- Smag
- Beskriv
- Fremlæg