Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Aktiviteter med temaet Madglæde

Undervisningsredskaber (erhvervsskole) > Smagsoplevelser
Vi ved alle sammen, hvordan det føles at være lækkersulten. Sød smag, cremede teksturer og komplekse dufte kan gøre os lykkelige. Men hvad indebærer lækkersult egentlig? Dette uddrag fra bogen "Sådan smager børn" gør dig klogere på lækkersult.
Fag
Tværfaglig
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Smagsoplevelser
  • Madglæde
Aktivitetstyper
  • -
  • Tværfaglig
  • Kok 1. år
  • Kok 2. år
  • Kok 3. år
  • Kok 4. år
  • Smagsoplevelser
  • Madglæde
Undervisningsredskaber (folkeskolen) > Plakater
Denne plakat viser de syv dimensioner af smag, som er beskrevet af Karen Wistoft og Lars Qvortrup i bogen Smagens didaktik. Note: Plakatens rækkefølge på de enkelte smagsdimensioner er tilfældig og ikke en rangordning af de forskellige smagsdimensioner.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Madkultur
  • Madglæde
  • Kritisk refleksion
  • Smag med alle sanser
Aktivitetstyper
  • -
  • Madkundskab
  • Madkultur
  • Madglæde
  • Kritisk refleksion
  • Smag med alle sanser
Madmodige Børn - et inspirationskatalog til forældre og andre voksne, der gerne vil støtte deres eller andres børn i at udvikle madglæde, spise varieret og prøve ny mad.
Fag
Tværfaglig
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Madmod
  • Madglæde
  • Neofobi
  • Kræsenhed
Aktivitetstyper
  • -
  • Tværfaglig
  • Madmod
  • Madglæde
  • Neofobi
  • Kræsenhed
Opskriften på madglade børn og voksne: Slip tøjlerne og lad børnene selv bestemme.
Fag
Tværfaglig
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Madglæde
  • Måltidsanledninger
Aktivitetstyper
  • -
  • Tværfaglig
  • Madglæde
  • Måltidsanledninger
7-8-årige piger vil typisk helst have, at forskellige slags mad ligger hver for sig på tallerkenen, og større børn vil typisk gerne have, at ingredienserne er blandet sammen, viser ny dansk forskning fra Smag for Livet.
Fag
Tværfaglig
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Madmod
  • Madglæde
  • Måltider
  • Smagens psykologi
Aktivitetstyper
  • -
  • Tværfaglig
  • Madmod
  • Madglæde
  • Måltider
  • Smagens psykologi
Elever i en 6. klasse har været gennem et intensivt forløb i madkundskab. Denne casebeskrivelse af Peter Brodersen giver et indblik i elevernes motivation og den faglige dialog undervejs.
Fag
Tværfaglig
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Smagsdidaktik
  • Madglæde
Aktivitetstyper
  • -
  • Tværfaglig
  • Smagsdidaktik
  • Madglæde
Mad og måltider i skolen handler ikke kun om, at maden er sund, men også om, at de fysiske-, organisatoriske-, sociale-, og pædagogiske rammer om måltiderne understøtter, at elever kan spise sundt med andre og nyde deres mad, hvad enten det er madpakker eller skolemad. Trods øget opmærksomhed på skolemad har betydningen af forskellige rammer for mad og måltider i skolen hidtil været uklar. Med denne rapport kortlægges dansk og international forskning på området systematisk.
Fag
Tværfaglig
Kompetenceområder
  • Sundhed
Faglige temaer
  • Måltider
  • Madglæde
Aktivitetstyper
  • -
  • Tværfaglig
  • Måltider
  • Sundhed
  • Madglæde
Hvordan kan viden, smagsoplevelser og test af forskellige tilberedninger inspirere unge i et uddannelsesforløb? Smagsambassadør Lise Brunk har tilrettelagt en række workshops for et hold unge fra Byhøjskolen i København.
Fag
Tværfaglig
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Madglæde
  • Smagsoplevelser
  • Smag med alle sanser
Aktivitetstyper
  • -
  • Tværfaglig
  • Madglæde
  • Smagsoplevelser
  • Smag med alle sanser