Stikkelsbær dukkede først op i Frankrig, men fandt hurtigt vej til det meste af verden. I Danmark har vi dyrket stikkelsbær siden 1800-tallet.
Stikkelsbær gror på buske der kan blive op til 1,5 meter høj og kan også vokse vildt i naturen, den er let at genkende på sine torne og de grønne bær og vokser oftest i skovbryn og krat.
Selve busken kan blive angrebet af meldug, også kaldet ”stikkelsbærdræber”, som sætter sig på hele planten som et brunt lag.
Smagsnoter/aromaer
Grønne stikkelsbær er meget syrlige og duften er frisk.
Klargøring og opbevaring
Skylles umildbart inden brug og opbevares bedst ude på køkkenbordet, men kan holde sig længere i køleskabet.
Anvendelses muligheder
Stikkelsbær ser vi oftest i det søde køkken.
Det grønne stikkelsbær bruges sjældent i rå form, det bliver ofte syltet eller anvendt som kompot, broken gel eller marmelade
Kilder: naturbasen.dk, Gastronom Bogen
Her kan du hente skilte til urtehaven |