Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Aktiviteter med temaet Gær

Undervisningsforløb > Boller der holder!
Gær er en levende organisme, der ligger i dvale, indtil den aktiveres af vand. Når man tilsætter sukker til den aktiverede gær, begynder den at udvikle kuldioxid (CO2) og ethanol. Vi tilsætter gær til dejen, fordi kuldioxiden bliver fanget i glutennettet, og får dejen til at hæve. Hvor hurtigt gæren udvikler kuldioxid, afhænger af temperaturen. I dette forsøg, skal eleverne undersøge ved hvilken temperatur gær har den bedste forudsætninger for at udvikle kuldioxid.
Fag
Grundtilberedning
Kompetenceområder
  • Fødevarers naturfaglige egenskaber
Faglige temaer
  • Gasarter
  • Gær
Aktivitetstyper
  • -
  • Grundtilberedning
  • Fødevarers naturfaglige egenskaber
  • Gasarter
  • Gær
Gær er en levende organisme, der aktiveres når vi tilsætter vand. Men hvor meget kan gæren holde til? Og er der noget, der kan sætte skub i udviklingen af CO2, eller måske endda hindre den? Er der noget gæret godt kan lide, og noget som kan dræbe gæret? Denne aktivitet giver svar på alle spørgsmålene.
Fag
Grundtilberedning
Kompetenceområder
  • Fødevarers naturfaglige egenskaber
Faglige temaer
  • Gær
Aktivitetstyper
  • -
  • Grundtilberedning
  • Fødevarers naturfaglige egenskaber
  • Gær
Er der nu kommet gær i dejen? Er du er i tvivl? Så kan du lave dette lille forsøg, som hurtig kan give dig svaret.
Fag
Grundtilberedning
Kompetenceområder
  • Grundtilberedningsmetoder
Faglige temaer
  • Gær
Aktivitetstyper
  • -
  • Grundtilberedning
  • Grundtilberedningsmetoder
  • Gær