Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Blæretang fra Folkemødet 2015
    Blæretang

Du er her

Chutney med blæretang, lakrids og rødbede

Søger...

Opskrift Har du lyst til at bruge tang i din mad, så prøv denne chutney med smag fra både land og hav.

Guide til blæretang:

Tag til en strand med blåt flag for at sikre dig at vandet er rent. Gå ud i vandet og find blæretangen som sidder på stenene og klip de øverste lysegrønne 1-2 cm af. Tag hjem med det samme og skyl først tangen og blancher så tangen i 4 sekunder, til det er

helt lysegrønt og læg den direkte i en skål med iskoldt vand med isterninger. Skyl evt. tangen et par gange idet den udskiller gele. Nu kan du bruge tangen til det du vil.

Ingredienser:

20 g gulerod i tern

50 g revet gulerod

70 g rødbede i små stykker

100 g gastrik, meget tyk

1 tsk salt

1 tsk sød lakridssirup

1 tsk æbleeddike

3 spsk hakket blæretang

Fremgangsmåde:

1. Blend rødbede og salt i en gryde.

2. Læg gulerod i tern, revet gulerod og gastik i gryden.

3. Sæt gryden på en kogeplade og tænd på det højeste og lad det stå i 6 minutter, så massen koger.

4. Tilsæt lakridssirup og æbleeddike.

5. Efter 4 minutter tilsættes hakket blæretang, som koges med de sidste 2 minutter.

6. Massen hældes på skoldede glas, der lukkes med det samme.

 

Opskriften er udviklet af Denise Gjørtz Krog, studerende i Ernæring og Sundhed, UCSJ Ankerhus, i samarbejde med kok Klavs Styrbæk, Smag for Livet.