Guide til blæretang:
Tag til en strand med blåt flag for at sikre dig at vandet er rent. Gå ud i vandet og find blæretangen som sidder på stenene og klip de øverste lysegrønne 1-2 cm af. Tag hjem med det samme og skyl først tangen og blancher så tangen i 4 sekunder, til det er
helt lysegrønt og læg den direkte i en skål med iskoldt vand med isterninger. Skyl evt. tangen et par gange idet den udskiller gele. Nu kan du bruge tangen til det du vil.
Ingredienser:
20 g gulerod i tern
50 g revet gulerod
70 g rødbede i små stykker
100 g gastrik, meget tyk
1 tsk salt
1 tsk sød lakridssirup
1 tsk æbleeddike
3 spsk hakket blæretang
Fremgangsmåde:
1. Blend rødbede og salt i en gryde.
2. Læg gulerod i tern, revet gulerod og gastik i gryden.
3. Sæt gryden på en kogeplade og tænd på det højeste og lad det stå i 6 minutter, så massen koger.
4. Tilsæt lakridssirup og æbleeddike.
5. Efter 4 minutter tilsættes hakket blæretang, som koges med de sidste 2 minutter.
6. Massen hældes på skoldede glas, der lukkes med det samme.
Opskriften er udviklet af Denise Gjørtz Krog, studerende i Ernæring og Sundhed, UCSJ Ankerhus, i samarbejde med kok Klavs Styrbæk, Smag for Livet.