Opskrift Tang kan benyttes i dagligdagens køkken og i gastronomiske specialiteter, der udnytter tangens helt særlige egenskaber som en spændende og udfordrende råvare. Her får du en opskrift på tang'lakrids'
Ingredienser
- Store og tykke blade af sukkertang
- Soyasauce
- Sød vin
- Shiitakepulver
- Sukker
- Salt
- Rismel
- Salmiakpulver
Fremgangsmåde
- Kog sukkertangen i rigeligt vand 1-2 timer.
- Dræn vandet fra.
- Lad bladene simre i et par timer sammen med soyasauce, sød vin, lidt tørret shiitakepulver, sukker og salt.
- Læg bladene i pres mellem pergamentpapir en dags tid.
- Skær bladene i passende stykker og ryst dem i en pose med en blanding af rismel, salmiakpulver og evt. lidt salt, så de ikke længere klistrer sammen.
Omtalt i artiklen
Centerleder, professor, dr. scient
Ole G. Mouritsen er centerleder i Smag for Livet.
Ole G. Mouritsen er professor i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation på Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet.
Tidligere var han i en årrække leder af MEMPHYS – Center for Biomembranfysik ved Syddansk Universitet.
Han er ekspert i biofysik og gastrofysik og har særligt fokus på formidling af naturvidenskaberne til den brede befolkning bl.a. gennem viden om mad og smag. Foruden sine mange forskningspublikationer har han udgivet populærvidenskabelige bøger om bl.a. umami, mundfølelse, blæksprutter, tang og grøntsager.