Ingredienser
- Store og tykke blade af sukkertang
- Soyasauce
- Sød vin
- Shiitakepulver
- Sukker
- Salt
- Rismel
- Salmiakpulver
Fremgangsmåde
- Kog sukkertangen i rigeligt vand 1-2 timer.
- Dræn vandet fra.
- Lad bladene simre i et par timer sammen med soyasauce, sød vin, lidt tørret shiitakepulver, sukker og salt.
- Læg bladene i pres mellem pergamentpapir en dags tid.
- Skær bladene i passende stykker og ryst dem i en pose med en blanding af rismel, salmiakpulver og evt. lidt salt, så de ikke længere klistrer sammen.
Omtalt i artiklen
Ole G. Mouritsen er centerleder i Smag for Livet.
Ole G. Mouritsen er professor emeritus i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation ved Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet.
Han er desuden præsident for Det Danske Gastronomiske Akademi.
Tidligere var Ole G. Mouritsen i en årrække leder af MEMPHYS – Center for Biomembranfysik ved Syddansk Universitet (SDU).
Han er ekspert i biofysik og gastrofysik og har særligt fokus på formidling af naturvidenskaberne til den brede befolkning bl.a. gennem viden om mad og smag. Foruden sine mange forskningspublikationer har han udgivet en række populærvidenskabelige bøger om bl.a. umami, mundfølelse, blæksprutter, tang, grøntsager og rogn.
Ole G. Mouritsen er en af seks faglige redaktører bag bogen Gastrofysik og smagshåndværk (Praxis, 2024).