Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Silkebløde blækspruttekrøller

Søger...

Opskrift Blæksprutter er næringsrige og velsmagende. Prøv denne opskrift på blækspruttekrøller - en ret som kan spises både varm og kold.

Ingredienser

  • Tiarmet blæksprutte
  • Hvidløg
  • Solsikkeolie
  • Persille
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde

  1. Kappen på en tiarmet blæksprutte skæres i tynde strimler på 1-2 mm. Strimlerne lægges i en rummelig gryde med knuste hvidløg og dækkes med solsikkeolie.
  2. Varm gryden op under omrøring til ca. 85°C i 35-40 min, mens sprutterne krøller op.
  3. Dræn krøllerne kortvarigt på fedtsugende papir, hvorefter de er silkebløde. Drys dem med hakket persille, og smag til med salt og peber.