Opskrift En nem opskrift, hvis man gerne vil prøve at arbejde med blæksprutter i køkkenet.
Ingredienser:
12 ark rispapir
200 g blæksprutte
Fyld:
Du kan bruge lige det fyld, du kan lide.
For eksempel: hvidkål, spinat, gulerødder, agurk, persille, rødbede, forårsløg, koriander, mynte, hjertesalat, kylling, rød peberfrugt, glasnudler,…
Dips:
Sød chili sauce
Sojasauce med sesamfrø
Fremgangsmåde:
- Skær blæksprutten i små stykker og kog i 3 minutter. Tag op af gryden, drys med lidt havsalt og lad afkøle.
- Lav fyldet.
- Hæld koldt vand i en stor dyb tallerken eller lignende.
- Læg 1 ark rispapir ned i vandet, og tag det op efter 5-10 sekunder, når det er blevet blødt. Læg det på et skærebræt.
- Læg ingredienserne på midten af rispapiret, og dryp med 1 tsk. sød chilisauce.
- Fold enderne af rispapiret ind over fyldet, og rul rispapiret stramt sammen om fyldet. Gentag med resten af rispapirstykkerne.