Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Blåbærmuffins med hvid chokolade og melorme

Søger...

Opskrift Tør du lave denne udfordrende opskrift på blåbærmuffins med melorme sammen med dine venner?

Opskriften svarer til 15 stk. Pris for hele opskriften er ca. 56 kr. inkl. moms. 

Ingredienser

75 gram smør
225 gram sukker
2 æg
2 dl creme fraiche 18 %
270 gram hvedemel
1,5 tsk. bagepulver
1 dl frysetørrede, pulveriserede melorme

150 gram blåbær, friske eller frosne
100 gram hvid chokolade 

Fremgangsmåde

Rør smør og sukker sammen, til det er blødt og cremet.
Pisk så æggene i et ad gangen og tilsæt cremefraiche.
Sigt hvedemel og bagepulver i dejen, og rør det sammen – herefter tilsættes de pulveriserede melorme og røres i.
Kom blåbær og grofthakket hvid chokolade i, bland forsigtigt.
Fordel dejen i smurte muffinforme.
Bag dem ca. 30 minutter ved 180 grader C. alm. ovn, mærk efter med en gaffel eller pind, om de er bagte - hvis der sidder dej på gaflen, når du trækker den ud, er de stadig ikke helt bagte.
Drys eventuelt de færdige muffins med lidt flormelis eller pynt dem med en citronfrosting. 

Citron-flødeostfrosting

90 gram usaltet blødt smør (ikke margarine)
75 gram flormelis
225 gram neutral flødeost
1 tsk vaniljesukker
4 spsk. citronsaft

Til frostingen røres det bløde smør med flormelis og vaniljesukker.
Pisk flødeosten og citronsaften i blandingen, pisk til blandingen er cremet og ensartet.

Frostingen smøres eller sprøjtes på cupcakes/muffins og pyntes efter fri fantasi, fx med sliksnørebånd som edderkoppeben og chokoladeknapper som øjne; eller chokoladeknapper som øjne og næse, 1⁄4 sliksnørebånd som mund og 2 tilpassede slikkepinde som følehorn og så har man en larve.

Melorme til at spise kan købes levende, frysetørrede eller pulveriseret som fx granulat. De kan købes hos

  • Dyrehandlere på forespørgsel
  • Asiatiske købmænd
  • Netbutikker. Søg på nettet efter ”edible insects” eller ”food insects”

Smagen af melorme kan minde om flæskesvær, hvis man steger dem i neutral olie, til de ”popper” og smager til med salt. Kilde: SMAG for FREMTIDEN– naturens spisekammer.