Opskrift Nem opskrift på fedtfattige madbrød - med melorme!
18 stk. pr. portion
Hæve- og efterhævningstid i alt: 1,5 time
Ingredienser:
- 25 g smør
- 1⁄4 liter vand
- 1⁄4 liter A38, ymer eller ylette
- 25 g gær
- 1 tsk groft salt
- 20 g stegte melorme
- 200 g sigtemel, ca. 4 dl
- 450 g hvedemel, ca. 8 dl
Suppler med hvedemel, hvis dejen stadig er klæg
Fremgangsmåde:
- Melormene: Steges levende på en pande i 4-5 min. ca. (indtil de ikke spræller mere og er “poppet”), herefter køles de af og hakkes meget fint, da de skal i dejen
- Smelt smørret i en gryde og tilsæt vandet
- Hæld blandingen i en skål og tilsæt ymer
- Rør gæren ud heri
- Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage)
- Slå dejen godt sammen
- Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem
- Tilsæt evt. resten af melet
- Del dejen i 2 portioner og rul dem til dejplader (a ca. 24 x 36 cm)
- Skær hver dejplade 2 gange på den korte led og 2 gange på den lange led. Der bliver af hver dejplade 9 små, flade brød (á ca. 8 x 12 cm)
- Læg dem på bageplader med bagepapir
- Lad de små madbrød efterhæve tildækket i ca. 1/2 time og bag dem midt i ovnen
- Bagetid: Ca. 15 min. ved 225°C