Opskrift Chili med fårekyllinger er en anderledes udgave af den velkendte ret chili con carne, der betyder chili med kød. Der er også lidt kød i denne ret i form af chorizo pølse, der samtidig fungerer som en smagsgiver til retten. Men netop for at spare på kødet er der i stedet fårekyllinger i.
Server chili con fårekyllinger med kogte ris eller brød.
Denne opskrift er beregnet til 6 portioner.
Ingredienser
- 20 g frysetørrede fårekyllinger
- 1 fed hvidløg eller 1 tsk. røget paprika
- 3-4 dl vand
- 150 g chorizopølse
- 1 løg
- 1 chili
- 3 fed hvidløg
- 1 ds hakkede tomater
- 1 dl færdigbrygget kaffe
- 2 tsk paprika
- 1 ds chilibeans
- Salt & peber
- Evt. lidt kakao eller mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Udblød fårekyllinger i vand tilsat enten knust hvidløg eller røget paprika ca. 30 minutter, mens du går i gang med retten.
- Skær chorizo i tern.
- Pil løg og hak det.
- Rens og hak chili og hvidløg.
- Svits chorizo-tern i en gryde i et par minutter.
- Tilsæt løg, chili og hvidløg og lad det svitse med et par minutter.
- Hæld hakket tomat og kaffe over.
- Tilsæt paprika og lad retten koge i 15-20 minutter.
- Sigt vandet fra fårekyllinger.
- Tilsæt fårekyllinger og lad retten koge yderligere 5 minutter.
- Tilsæt chilibeans og lad retten varme godt igennem.
- Smag til med salt, peber og evt. lidt kakaopulver eller lidt mørk chokolade.