ArtikelArtikelNyt om smag
Har du sommetider spekuleret over, at juleanden smager bedre, når den har fået lov at stege i flere timer inden julemiddagen?
Måske har...
UndervisningsforløbUndervisning
Du finder her et udvalg af tekster, artikler og bøger om smag udgivet af Smag for Livet. Teksterne hænger ikke nødvendigvis direkte sammen med bestemte undervisningsforløb men...
Hvad skal I lave i efterårsferien? Her er en liste med forslag i børne- og voksenhøjde.
BAG NOGET:
Kagebagning er som regel altid...
UndervisningsforløbUndervisning
Du finder her et udvalg af tekster, artikler og bøger om smag udgivet af Smag for Livet. Teksterne hænger ikke nødvendigvis direkte sammen med bestemte undervisningsforløb men...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Madmodige Børn - et inspirationskatalog til forældre og andre voksne, der gerne vil støtte deres eller andres børn i at udvikle madglæde, spise varieret og prøve ny mad....
BøgerArtikelFakta om smag
Madmodige Børn - et inspirationskatalog til forældre, der gerne vil støtte deres børn i at udvikle madglæde, spise varieret og prøve ny mad...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Samspillet mellem smags-, lugte- og følesansen samt vores sans for stærkt giver madens smag - også kaldet flavour.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Tallerkenens farve har betydning for hvordan maden smager, hvor godt vi kan lide den - og hvor meget vi spiser af den. Sensoriker Per Møller giver her en række eksempler på, at...
Kort faktaMaterialeFakta om smag
:
Dette begreb, som bruges i psykologien og neurofysiologen, er også meget relevant for hvilken slags mad, vi kommer til at holde af....
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Vi spiser med øjnene, og selv farven på tallerkenen betyder noget for vores madvalg – særligt for børn under 10 år. Det har to forskere fra Smag for Livet vist....
En god forklaringMaterialeFakta om smag
Tallerkenens farve har betydning for hvordan maden smager, hvor godt vi kan lide den - og hvor meget vi spiser af den. Sensoriker Per Møller giver her en række eksempler på, at...
ArtikelArtikelNyt om smag
Julefrokostbordet er ofte bugnende, så hvis man skal have en chance for at smage det meste uden at trille ned af stolen, må der lægges en...
Danske forskeres gennemgang af forskningen i børns spiseadfærd er nu på førstepladsen over de mest downloadede artikler fra det videnskabelige tidsskrift Appetite....
Per Møller er fhv. lektor i sensorik og forbrugervidenskab ved Københavns Universitet.
Han er...
Duftmemory er et huskespil lige som det velkendte Memory, men her skal spillerne bruge næsen og snuse sig frem.
Lugtesansen kan skelne op...
ArtikelArtikelNyt om smag
Vi elsker julemad. Et godt eksempel på betinget indlæring, fortæller sensoriker Per Møller
Vi er rigtig glade for at spise julemad til jul...
ArtikelArtikelNyt om smag
Kostråd og mærkningsordninger skal gøre det nemmere for forbrugerne at vælge sunde fødevarer. Men måske skulle vi fokusere mindre på protein og kulhydrater – og i stedet vælge...
En god forklaringMaterialeFakta om smag
Samspillet mellem smags-, lugte- og følesansen samt vores sans for stærkt giver madens smag - også kaldet flavour.
Smagssansen er ikke den...