Opskrift til 1 pers.
Rabarberkompot
Ingredienser:
- 70 g rensede rabarber
- 20 g sukker
- Korn af ½ stang vanilje
Fremgangsmåde:
- Skær rabarberne i små stykker á ca. 1-2 cm.
- Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og stang i en gryde
- Kog ved svag varme i ca. 10 min.
- Tag vaniljestangen op og afkøl kompotten.
Bagte sild
Ingredienser:
- 1 stk. sildefilet pr elev i gruppen – dryp af på køkkenrulle
- Bornholmsk rapsolie
- Lidt salt
Fremgangsmåde:
- Dryp sildene af på køkkenrulle
- Læg sildene på skindsiden på bageplade med bagepapir
- Pensl med olie og drys med salt
- Bag ca. 10 minutter ved 150 grader i midten af ovnen
Rugbrød
Ingredienser:
- ½ skive rugbrød pr. elev i gruppen
- Lidt rapsolie
- Lidt salt
Fremgangsmåde:
- Skær rugbrødet ud i halve.
- Pensl med olie og drys med lidt salt.
- Rist i ovnen på en bageplade med bagepapir ved 150 grader i ca. 5 minutter.
Tilbehør
Ingredienser:
- 1 radise – vask og skær dem tyndt
- 1/4 bundt purløg – skær fint ud
- ½ æg – kog i 7 min og køl af, hak groft
Fremgangsmåde:
- Vask radiserne og skær dem tyndt ud
- Skær eller klip purløgen ud i små stykker
- Kog æggene i 7 min og køl af, hak groft
Anret sildene på rugbrødet, og læg rabarberkompot ved. Drys først med hakket æg og derefter med radiser og purløg.
Se elever fra Kongeskærskolen i aktion på Folkemødet her.
Omtalt i artiklen
Klavs Styrbæk er kok. Sammen med sin hustru, Pia Styrbæk, driver han STYRBÆKS, der både huser restaurant, kokkekurser, mødevirksomhed og produktudvikling.
I Smag for Livet har Klavs og Pia Styrbæk bl.a. udviklet og afprøvet undervisningsmaterialer og deltaget ved en række events om smag.
Klavs Styrbæk har desuden arbejdet tæt sammen med Smag for Livets centerleder, Ole G. Mouritsen, om en række bøger om bl.a. umami, mundfølelse, blæksprutter, tsukemono og traditionel dansk julemad. Forskellige uddrag fra bøgerne er tilgængelige på Smag for Livets hjemmeside.