Opskrift En klassisk, julekrydret dessert fra Tyskland og Østrig. Prøv selv med opskriften her af smagsambassadør Julia Sick, som kommer fra Østrig
Bratäpfel betyder bagte æbler. En tysk og østrigsk vinter- og juletradition tilberedt med faste og syrlige æbler, fx Belle de Boskoop.
Til 6 personer:
- 6 æbler
- 100 g marcipan
- 50 g rosiner
- 3 dadler
- 50 g smuttede mandler
- 50 g hakkede valnødder
- 50 g hakkede hasselnødder
- 200 g smør
- 1 appelsin
- ½ citron
- 3 spk. rørsukker
- 1 tsk. kanel
- 4 spk. rasp
Fremgangsmåde:
- Skær toppen af æblerne (gem toppene!) og brug en udstikker eller kniv til at fjerne kernehuset.
- Tryk en godt stykke marcipan ned i bunden af hvert æble.
- Rist mandler, hasselnødder og valnødder på en pande (pas på at ikke brænde dem!)
- Skær dadlerne i små stykker.
- Rist 50 g smør med rasp indtil det er gyldenbrunt. Fyld æblerne med det.
- Rør sukkeret med resten af smørret, indtil smørret er blødt.
- Tilsæt rosiner, dadler, nødder og kanel og bland det sammen.
- Læg fyldet i æblerne og sæt toppen af æblet på.
- Placer æblerne i en bageform eller et fad.
- Pres saften af appelsinen og citronen og tilsæt til bageformen/fadet.
- Bag æblerne ved 200 grader i 30-40 min.
Omtalt i artiklen
Cand. scient. i human ernæring
Julia Sick har fokus på, hvorfor børn afviser eller accepterer den mad, de gør, og på, hvordan nysgerrighed kan påvirke vores valg. Julia Sick er opvokset i Østrig, men bor nu i København.