Du får:
- Nyeste viden om temperatur, herunder hvordan du med sikre metoder opnår optimal smag og stegeskorpe
- Mulighed for at afprøve det intelligente komfur Ztove og få erfaring med de nye muligheder, det giver
Dem kan du møde på workshoppen:
Gastrofysiker Morten Christensen giver nyeste viden om Maillard-reaktionerne og karamellisering, der giver bøffen stegeskorpe og smag. Viden om varme og temperatur er vigtig for kokken, hvad enten tilberedningen foregår i ovn, på pande eller som sous vide. Han forklarer også hemmeligheden bag bearnaisens cremede emulsion.
Iværksætteren Peter Favrholdt, opfinder af det intelligente komfur fra Ztove, præsenterer teknologiens muligheder. Med Ztove bliver det muligt at styre temperaturen på panden og i gryden helt præcist. Det giver nye muligheder for smag og tekstur og for praktiske løsninger i køkkenet.
Kokken Klavs Styrbæk sætter sig selv og deltagerne i sving med sikre metoder til stegning af den perfekte bøf og tilhørende sauce bearnaise. Her kan deltagerne prøve kræfter med det klassiske håndværk tilsat den nye teknologi, mens Klavs fortæller om sine egne erfaringer med at sætte ny viden til kokkehåndværket.
Tilmelding:
Tilmelding foregår via UCL's webshop her og koster kr. 50 (til dækning af råvarer og materialer). Sidste frist for tilmelding er 9. oktober.
Science for foodies er en serie workshops i GastroLab på Kold College i Odense, arrangeret af forsknings- og formidlingscenteret Smag for Livet. Her præsenterer eksperter i gasrtofysik, madhåndværk og smag nyeste viden og konkrete metoder til køkkenet, både privat og professionelt.