Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Natur og naturfænomener bringes ind i børns hverdag via aktiviteterne i Science i børnehøjde. Foto: Simon Sørensen
    Natur og naturfænomener bringes ind i børns hverdag via aktiviteterne i Science i børnehøjde. Foto: Simon Sørensen

Du er her

Til daginstitutioner - natur og naturfænomener: Science i børnehøjde

Søger...

Undervisningsmateriale Vi har oplevet stor efterspørgsel på hæftet “Science i børnehøjde” med ideer til aktiviteter i daginstitutioner. Du kan downloade hæftet fra denne side.

Hvordan arbejder man pædagogisk med smag sammen med førskolebørn? Hvad sker der egentlig, når børn prøver at ryste smør, lave vandraketter eller andre forsøg?

De svar giver vi i Science i børnehøjde - et hæfte med en række forsøg, der kan laves sammen med børn og som alle er relateret til Natur og Naturfænomener i læreplanen for daginstitutioner.

Det er blevet til i forbindelse med et projekt, der havde til formål at introducere pædagogstuderende til nye måder og aktiviteter til at arbejde med matematik og naturvidenskab. Dette forløb mundede ud i aktiviteterne beskrevet i hæftet.

Science i børnehøjde-hæftet er pt. ikke tilgængeligt i trykt form, men den elektroniske version kan downloades via linket her:

Download Science i Børnehøjde her (pdf-format)

Omtalt i artiklen

Lektor, ph.d.

Morten Christensen er gastrofysiker, ph.d. i molekylær biofysik fra SDU og lektor i naturfag på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.

Morten Christensen bruger køkkenet som et såkaldt GastroLab, som er en kombination af et køkken og et laboratorium. Han er koordinator i GastroLabCollege og forfatter til en række undervisningsmaterialer om smag og gastrofysik.

Han var brobygger i Smag for Livet, hvor han både bedrev forskning, udvikling af undervisningsmaterialer, brobygning og formidling. Han arbejder med gastrofysik og  har særligt fokus på formidling af smag og gastronomiens fysik og kemi til studerende på university colleges og elever på gymnasier, erhvervsuddannelser og i grundskolen.

Morten Christensen er en af seks faglige redaktører bag bogen Gastrofysik og smagshåndværk (Praxis, 2024). Han har bl.a. udarbejdet de fleste af bogens illustrationer af gastrofysiske processer.