Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

Du er her

Aktiviteter med temaet Bagning

Her finder du en opskrift på sandwichboller. Hvad skal din sandwich indeholde, for at den kommer til at appellere til alle sanser? Smagsrige fødevarer? Farverige fødevarer? Noget sprødt, noget blødt, noget nyt...?
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Bagning
  • Bolledej
  • Æbler
Aktivitetstyper
  • Tilbered
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Bagning
  • Bolledej
  • Æbler
Kultur og traditioner > Smagen af jul
I denne aktivitet skal eleverne, på baggrund af deres kendskab til duften af julens smage, eksperimentere med julekagers smag. Eleverne skal undersøge, hvad der sker med kagernes smag, når der tilsættes og kombineres forskellige krydderier/smage i dejen. De skal på baggrund af dette, udvikle en opskrift, som efter deres egen personlige vurdering smager af jul.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Jul
  • Krydderier
  • Bagning
  • Småkager
  • Erindringer
Aktivitetstyper
  • Snak
  • Tilbered
  • Fremlæg
  • Skriv
  • Sans
  • Duft
  • Smag
  • Madkundskab
  • Mellemtrin
  • Udskoling
  • Snak
  • Tilbered
  • Fremlæg
  • Skriv
  • Sans
  • Duft
  • Smag
  • Jul
  • Krydderier
  • Bagning
  • Småkager
  • Erindringer
Natron, bagepulver hjortetaksalt og potaske er alle kemiske hævemidler. Men hvorfor skal der anvendes natron i nogle julekager og bagepulver i andre? I denne aktivitet kan eleverne opnå kendskab til forskellige typer af hævemidler. De skal erfare, at der findes forskellige typer af hævemidler, og de skal selv udføre et eksperiment, hvor de tester hvilket hævemiddel, der giver den sprødeste brunkage.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
Faglige temaer
  • Bagning
  • Småkager
  • Jul
Aktivitetstyper
  • Bag
  • Smag
  • Undersøg
  • Madkundskab
  • Mellemtrin
  • Udskoling
  • Bag
  • Smag
  • Undersøg
  • Fødevarebevidsthed
  • Madlavning
  • Bagning
  • Småkager
  • Jul
Eleverne skal gennem smagsoplevelser og tilberedning af forskellige krydderurte-kiks tilegne sig viden om krydderuter, herunder deres smag og anvendelsesmuligheder, samt blive bevidst om lugtesansens store betydning for oplevelsen af smag.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • Madlavning
  • Fødevarebevidsthed
Faglige temaer
  • Krydderurter
  • Bagning
  • Lugtesansen
Aktivitetstyper
  • Duft
  • Beskriv
  • Smag
  • Tilbered
  • Udforsk
  • Snak
  • Madkundskab
  • Indskoling
  • Mellemtrin
  • Udskoling
  • Duft
  • Beskriv
  • Smag
  • Tilbered
  • Udforsk
  • Snak
  • Madlavning
  • Fødevarebevidsthed
  • Krydderurter
  • Bagning
  • Lugtesansen
Æg har så mange forskellige egenskaber, at det nærmest er en gastronomisk schweizerkniv. Æg kan hæve, sammenbinde, tykne og emulgere - og er fuldt af smag i sig selv. Her afprøver et hold lærerstuderende fra UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, hvad ægget kan i køkkenet.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • Madlavning
Faglige temaer
  • Tekstur
  • Emulsion
  • Bagning
Aktivitetstyper
  • -
  • Madkundskab
  • Tekstur
  • Madlavning
  • Emulsion
  • Bagning
Opskrifter > Øvrige opskrifter
Pretzel er en form for tørt bagværk fremstillet af en stiv dej af hvedemel, og som formes i en kunstfærdig kringleform med en dobbelt krølle. En rigtig pretzel er salt og har en velsmagende brun, skinnende og hård skorpe og et porøst fast og helt hvidt indre.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Bagning
  • Geografiske specialiteter
Aktivitetstyper
  • Tilbered
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Bagning
  • Geografiske specialiteter
Opskrifter > Sødt
Brownies - en forglemmelse? Der findes mange anekdoter om, hvordan brownien blev opfundet, men der er ingen tvivl om, at den er blevet til i Amerika. En af historierne om browniens oprindelse lyder, at det var en amerikansk husmor, der glemte at tilsætte bagepulver i en chokoladekage. I stedet for at smide den kompakte kage ud, valgte hun alligevel at servere den i små firkanter til et selskab.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Bagning
  • Chokolade
Aktivitetstyper
  • Tilbered
  • Bag
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Bag
  • Bagning
  • Chokolade
Fastelavn smager af fint hvedebrød med lækkert fyld! Det er især mundfølelsen, som gør fastelavnsbollerne til noget særligt. Dette er en opskrift på klassiske gærdejsboller med fyld af kagecreme, marcipanremonce og hindbærmarmelade. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan I vil pynte dem, så de bliver en festlig mundfuld!
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Bagning
  • Måltidsanledninger
Aktivitetstyper
  • Tilbered
  • Bag
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Bag
  • Bagning
  • Måltidsanledninger
Oplev smagen af kirsebær i denne franske udgave af kirsebærtærte, og læs om kirsebærrets smag og kulturelle betydning gennem tiden.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Bagning
  • Råvarekendskab
Aktivitetstyper
  • Tilbered
  • Bag
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Bag
  • Bagning
  • Råvarekendskab
Prøv disse hjemmebagte boller til en kop varm kakao med flødeskum.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • Madlavning
Faglige temaer
  • Bagning
  • Bolledej
Aktivitetstyper
  • Tilbered
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Bagning
  • Bolledej
Opskrift på lime-avocadokage med sukkertang fra Smag for Livets event Taste - No Waste
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Bagning
Aktivitetstyper
  • Bag
  • Madkundskab
  • Bag
  • Bagning
Opskrifter > Madpakken
Her finder du en opskrift på sandwichboller. Hvad skal din sandwich indeholde, for at den kommer til at appellere til alle sanser? Smagsrige fødevarer? Farverige fødevarer? Noget sprødt, noget blødt, noget nyt...?
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Bagning
  • Bolledej
  • Æbler
Aktivitetstyper
  • Tilbered
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Bagning
  • Bolledej
  • Æbler
Opskriften er udviklet til undervisningsaktiviteten 'Smag til med krydderurter', hvor eleverne kan opnå kendskab til en række forskellige krydderurter og erfare, hvordan krydderurterne kan anvendes som smagsgivere i maden.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Bagning
  • Krydderurter
Aktivitetstyper
  • Tilbered
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Bagning
  • Krydderurter
En surdej er en levende kultur med mælkesyrebakterier, som vokser i et medium af mel og vand. I princippet kan man have en sådan surdejskultur kørende så lang tid, hvis man passer godt på den og giver den de rigtige livsbetingelser. Det er ret nemt at starte sin egen surdej. Det hele starter med at lave en kultur på en blød, klæbrig dej.
Fag
Madkundskab, Tværfaglig
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Bagning
Aktivitetstyper
  • Tilbered
  • Madkundskab
  • Tværfaglig
  • Tilbered
  • Bagning
Opskrifter > Jul
Ingen jul uden små, krydrede kager. Småkagebagning er en af de ældste juletraditioner, vi har.
Fag
Madkundskab
Kompetenceområder
  • -
Faglige temaer
  • Bagning
  • Jul
Aktivitetstyper
  • Tilbered
  • Bag
  • Madkundskab
  • Tilbered
  • Bag
  • Bagning
  • Jul