MadkundskabTværfaglig Kopiark og PDF Kopiark Hent alt som PDF Indhold med samme tema Bagning (14) Aktiviteter i forløbet 1 Sandwichboller med revet æble 2 Purløgspesto 3 Spyd med kylling & kartoffel med ramsløgspesto 4 Torskerognscreme med grøntsagsstave 5 Grove pestosnegle 6 Krydderurte-pesto 7 Langtidshævet surdejsbrød med sprød skorpe Forfattere: Klavs Styrbæk Vertikale faneblade Aktivitet En surdej er en levende kultur med mælkesyrebakterier, som vokser i et medium af mel og vand. I princippet kan man have en sådan surdejskultur kørende så lang tid, hvis man passer godt på den og giver den de rigtige livsbetingelser. Det er ret nemt at starte sin egen surdej. Det hele starter med at lave en kultur på en blød, klæbrig dej. Opskrift1Opskrift: Langtidshæved surdejsbrød med sprød skorpe.