Gå til hovedindhold
Luk den udskriftsvenlige visning

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Børnenes kunstudstilling er også en konkurrence blandt de deltagende klasser. Foto: HCA Festivals.
    Børnenes kunstudstilling er også en konkurrence blandt de deltagende klasser. Foto: HCA Festivals og Knud Erik Christensen, ,
  • Børnenes kunstudstilling er også en konkurrence blandt de deltagende klasser. Foto: HCA Festivals og Knud Erik Christensen, ,
  • Børnenes kunstudstilling er også en konkurrence blandt de deltagende klasser. Foto: HCA Festivals og Knud Erik Christensen, ,

Du er her

Skoleelever præsenterer kunst og oplevelser for alle sanser

Søger...

Nyhed Smag for Livet er med, når 250 skoleelever i Odense åbner udstilling af H.C. Andersen-fortolkninger

Overraskelserne vil stå i kø, når elever fra seks skoler i Odense præsenterer egne kunstværker i Kunstbygningen Filosoffen i Odense.

Udgangspunktet for elevernes kunst og innovation er H.C. Andersens værker og titlen "Fantasi og evnen til at forudse det uventede". Arbejdet kulminerer nu ved åbningen af udstillingen, hvor ambitionen er at påvirke alle sanser på en uventet måde.

Udstillingen åbnes officielt mandag d. 22. august kl. 9, men allerede fra kl. 8.45 vil der være overraskelser og ske uventede ting i og omkring Filosoffen for alle de deltagende klasser, lærere og andre gæster, der er med til at åbne udstillingen.

Smag for Livet deltager ved åbningen med en overraskelse for gæsternes smags- og lugtesans.

H.C. Andersens værker tænkt ud af boksen

Elevernes billedkunst er blevet til i regi af en konkurrence under H.C. Andersen Festivals 2016. Billedkunstlærere og ca. 250 elever fra ti forskellige klasser på seks af Odense Kommunes skoler deltager klassevis i konkurrencen, og der er både lavet individuelle og fælles billeder til udstillingen.

Under processen er klasserne blevet inspireret og vejledt af de to projektkonsulenter Knud Erik Christensen og Rachel Zachariassen, og eleverne er blevet opfordret til at arbejde innovativt og tænke ud af boksen.

Publikum kan opleve både grafik, video, tegning, maleri og skulptur i udstillingen.

To professionelle billedkunstnere, Vivi Christensen og Christian Elovara, vil forholde sig til alle de deltagende klassers værker. De laver udtalelser til de enkelte skoler og kårer et vinderprojekt, en af klasserne, der vinder 5.000 kr. til en selvvalgt kulturel begivenhed.

Der er gratis entre. Udstillingen i Kunstbygningen Filosoffen varer hele ugen.

Omtalt i artiklen

Lektor emerita, master i sundhedspædagogik

Kirsten Marie Pedersen er uddannet lærer og master i sundhedspædagogik. Frem til sin pension arbejdede hun som lektor i madkundskab på University College Lillebælt (nu UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole), hvor hun uddannede madkundskabslærere, udviklede læremidler og arbejdede for både Smagens Dag og Madkamp – DM i Madkundskab, foruden en stadig meget aktiv rolle i Smag for Livets undervisnings- og formidlingsaktiviteter.

Kirsten Marie Pedersen er udnævnt til smagsambassadør for sit arbejde i Smag for Livet.

Lektor, master i sundhedspædagogik (MSU), lærer

Majbritt Pless er lektor ved Læreruddannelsen på Fyn, UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, hvor hun underviser i faget madkundskab.

Majbritt Pless har igennem mange år arbejdet med børn, mad og sundhed. I Smag for Livet arbejder hun i praksis med at udvikle undervisningsforløb og forankre Smag for Livets projekter på læreruddannelsen. Hun har også stået bag konkurrencen Madkamp - DM i Madkundskab.

Lektor

Fokusområde: Læring

Liselotte Hedegaard er medlem af Smag for Livets centerledelse. Hun er ansat ved UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, hvor hun varetager projektledelsen af UCLs arbejde i Smag for Livet.

Liselotte Hedegaard har en baggrund i filosofi. Hendes forskningsinteresser retter sig mod sanseerfaring, særligt indenfor rammerne af fænomenologisk undersøgelse. I praksis arbejder hun med, hvordan sanseerfaring, specielt smag, kan anvendes i det pædagogiske og didaktiske arbejde.

 

Lærer, cand.pæd., læremiddelredaktør, smagsambassadør

Cathrine Terkelsen er smagsambassadør, lærer, cand.pæd. i didaktik og - frem til 1/5 2021 - læremiddelredaktør i Smag for Livet . Cathrine har udviklet og redigeret læremidler til brug i bl.a. folkeskolen og på de fødevarefaglige erhvervsuddannelser. Læremidlerne er tilgængelige i Smag for Livets gratis undervisningsunivers, Fag med Smag.

Cathrine har derudover undervist i madkundskab på Læreruddannelsen Fyn.

I sit speciale har hun fordybet sig i, hvordan smagsoplevelser kan inddrages i skriveaktiviteter i danskundervisningen.