Opskrift En vellykket, helt enkel omelet er et spørgsmål om håndelag. Kokkefaglærer Simon Sørensen giver en række tips nedenfor
Ingredienser:
- 3 hønseæg
- Lidt olie/smør
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Pisk æggene sammen med salt og peber i en skål
- Varm panden op med lidt olie
- Vend æggene ud på panden under omrøring
- Form æggemassen sammen mod den ene halvdel af panden således, at omeletten bliver cigarformet
- Tilsæt evt. en klat smør under omeletten
- Vend omeletten ud på en tallerken
- Server evt. med hakket purløg og salat
Tips og tricks:
- Panden
- Skal have en passende størrelse
- Skal have en middelvarme, inden æggende vendes i
- Omrøring
- Når æggene hældes ud på panden, skal de omrøres så de ikke sætter sig fast i bunden af panden.
- Formning af omelet
- Når æggene er tæt på at være stivnet, skal æggene formes/vendes ned mod den side af panden, som er længst væk fra håndtaget, så omeletten får en cigarform.
- Anretning
- Omeletten holdes lun på pandes indtil den vendes ud på tallerkenen evt. med en lille salat ved.
Omtalt i artiklen
Faglærer, kok
Simon N. Sørensen er uddannet kok og faglærer på gastronomuddannelsen ved TECHCOLLEGE i Aalborg.
Han er medlem af Smag for Livets centerledelse og koordinator i GastroLabCollege.
Han er en af seks faglige redaktører bag bogen Gastrofysik og smagshåndværk (Praxis, 2024) og deltager også i arbejdet med at revidere Gastronom - Lærebog for kok, smørrebrød og catering.