Ingredienser
- 4 øko æg
- 1 spsk. sennep
- 1 spsk. mayo
- 1 spsk. creme fraiche
- 1 spsk. hvidvinseddike
- Finthakket Purløg
- Paprika
- Chili - hakket frisk eller tørret
- Salt
Sådan gør du
- Kog æg i 10 min. til de er hårdkogte
- Pil æggene
- Skær æggene på langs med en tynd kniv
- Pil forsigtigt blommen ud af ægget og op i en skål
- Bland blommer, sennep, mayo, creme fraiche, hvidvinseddike vha. af en håndmixer
- Smag til med salt og paprika
- Fyld massen i en sprøjtepose - alternativt en frysepose, hvor du klipper hul i hjørnet
- Sprøjt små toppe i de halverede æg
- Drys med purløg og chili
Original opskrift:
Omtalt i artiklen
Simon N. Sørensen er uddannet kok og faglærer på gastronomuddannelsen ved TECHCOLLEGE i Aalborg.
Han er medlem af Smag for Livets centerledelse og koordinator i GastroLabCollege.
Han er en af seks faglige redaktører bag bogen Gastrofysik og smagshåndværk (Praxis, 2024) og deltager også i arbejdet med at revidere Gastronom - Lærebog for kok, smørrebrød og catering.
Fokusområde: Læring
Liselotte Hedegaard er medlem af Smag for Livets centerledelse. Hun er ansat ved UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, hvor hun varetager projektledelsen af UCLs arbejde i Smag for Livet.
Liselotte Hedegaard har en baggrund i filosofi. Hendes forskningsinteresser retter sig mod sanseerfaring, særligt indenfor rammerne af fænomenologisk undersøgelse. I praksis arbejder hun med, hvordan sanseerfaring, specielt smag, kan anvendes i det pædagogiske og didaktiske arbejde.