Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Foto: Pixabay
    Foto: Pixabay

Du er her

Havregrynskugler med græshopper

Søger...

Opskrift Hvis du gerne vil forsøge dig med at lave mad med græshopper, er denne opskrift en nem og lækker start.

Ingredienser (ca. 10 kugler) 

75 g havregryn, fin 
25 g smør 
25 g chokolade (grofthakket) 
6 g græshopper 
4 spsk. honning 
1-2 spsk. peanutbutter

Fremgangsmåde

  1. Fjern græshoppernes vinger og ben. Vingerne sidder lige bag hovedet. 
     
  2. Skær græshopperne i små stykker med en kniv. 
  3. Tilsæt havregryn, smør, chokolade og græshopper i en skål. 
  4. Mål honning og peanutbutter med en ske og kom det i skålen. 
  5. Bland alle ingredienserne sammen i skålen. 
  6. Rør massen til den er sammenhængende. Hvis massen er for tør, kan du tilføje mere peanutbutter eller lidt vand. 
  7. Rul små kugler med hænderne.