Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Hvordan praktiserer lærere madmæssig mangfoldighed i madkundskab? Det undersøger ny forskningsrapport, som også kommer med anbefalinger om emnet til alle, der arbejder...
UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du Smag for Livets forskellige kort og spil, som kan indgå som læremidler i undervisningen.
...
UndervisningsforløbUndervisning
Her finder du kort og undervisningsredskaber som med fordel kan indgå i øvelser, hvor eleverne skal lære at sætte begreber og ord på smag....
VideoMaterialeFakta om smag
"How do we eat for both pleasure and planet," lød det overordnede spørgsmål på Creative Tastebuds-symposiet. Nu kan du (gen)opleve symposiet og se, hvad der skete på scenen, i...
En god forklaringMaterialeFakta om smag
Smagen af den mad, vi spiser, kan opleves vidt forskelligt. Her er en guide til at identificere otte dimensioner af smag.
Smag er ikke...
BøgerArtikelFakta om smag
Effektfuldhedsundersøgelser af undervisning og events med smag som omdrejningspunkt. Download bogen her.
Her kan du downloade...
UndervisningsaktivitetUndervisning
I denne aktivitet skal eleverne skrive en baggrundshistorie, som gerne skulle være med til at fuldende den perfekte smags- og helhedsoplevelse for deres gæster, når omeletten...
UndervisningsforløbUndervisning
Omeletten opfattes af mange kokke som en skøn klassiker. Den udfordrer kokkens praktiske færdigheder og bringer samtidig viden om råvarer og en interessant madhistorie i spil. I...
OversigtMaterialeUndervisning
Her er et overblik over bøger og artikler om didaktikken og læringssynet bag de undervisningsmaterialer, Smag for Livet har udviklet
...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Kunsttryk, godt madhåndværk og kreativ madlavning sætter skub i forståelsen for fisk blandt elever i 5.-6. klasse. Det viser et ph.d.-projekt, som Rikke Højer har lavet i Smag...
BøgerArtikelFakta om smag
Denne bog dykker ned i jagten, køkkenarbejdet, litteraturen og læringen omkring vildt - gennem ord, billeder og opskrifter.
Hvis denne bog...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Hvad bestemmer vores mad- og måltidsvalg? Hvorfor vælger vi at spise, som vi gør? Hvordan spiller smag ind i forhold til det vi foretrækker? Og hvilken betydning har den...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Det internationale Creative Tastebuds-symposium om smag og bæredygtighed skulle være fundet sted i 2020, men er udsat til august 2021.
Mens vi venter, byder vi her på en...
UndervisningsforløbUndervisning
Du finder her et udvalg af tekster, artikler og bøger om smag udgivet af Smag for Livet. Teksterne hænger ikke nødvendigvis direkte sammen med bestemte undervisningsforløb men...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Eleverne skal ikke kun lære at spise det rigtige, de må lære at forholde sig kritisk og oplyst til mad og måltider – med udgangspunkt i et refleksivt bæredygtighedsbegreb,...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Ved indvielsen af Smag for Livet talte Karen Wistoft om, hvilken rolle smag spiller i faget Madkundskab. Så oplægget her.
...
UndervisningsaktivitetUndervisning
Smag er en helt central del af det nye fag, madkundskab. Professor Karen Wistoft belyser i denne artikel smagsbegrebet og den didaktik, der knytter sig til smagen i madkundskab...
Hvad skal I lave i efterårsferien? Her er en liste med forslag i børne- og voksenhøjde.
BAG NOGET:
Kagebagning er som regel altid...
Nyhed om undervisningArtikelNyt om smag
Kan man kombinere fagene fysik, kemi og biologi med madkundskab og gastronomi? Det forsøgte vi i hvert fald, da vi i ugerne 43, 45, 46 og 47 tog med 8. klasser fra Faaborg...
Nyhed om undervisningArtikelNyt om smag
Når børn beskriver smagen af decembers risengrød og kanelsukker, småkager og knasende flæskesvær, får sanseoplevelserne selskab af tanker om de nære relationer og fornemmelsen...
Nyhed om undervisningArtikelNyt om smag
Som en del af undervisningen i dansk har smagsklassen i Brøndbyøster skrevet erindringer om, hvordan deres nytårsaften smagte.
I...
Vi har mange forskellige grunde til at vælge at spise, som vi gør. Disse smagsdimensionskort kan bruges til at overveje, hvad der betyder mest for dig og hvad der påvirker din...
UndervisningsforløbUndervisning
UndervisningsaktivitetUndervisning
Vi har mange forskellige grunde til at vælge at spise, som vi gør. Disse smagsdimensionskort kan bruges til at overveje, hvad der betyder mest for dig og hvad der påvirker din...
900 skoler har bestilt kogebogen MIT kokkeri til madkundskab i dette skoleår, og 60.000 nye nysgerrige unge får dermed en frisktrykt bog til eget brug i skole og hjem. Dermed er...