Nyhed om undervisningArtikelNyt om smag
Hvordan kan viden, smagsoplevelser og test af forskellige tilberedninger inspirere unge i et uddannelsesforløb? Smagsambassadør Lise Brunk har tilrettelagt en række workshops...
OpskriftMaterialePrøv selv
Blæksprutter er næringsrige og velsmagende. Prøv denne opskrift på blækspruttekrøller - en ret som kan spises både varm og kold.
...
Nyhed om forskningArtikelNyt om smag
Havene omkring Danmark vrimler med blæksprutter – mindst 44 forskellige arter. I gastrolaboratoriet har Smag for Livets gastrofysikere og innovative kokke undersøgt, hvordan de...
Jonas Drotner Mouritsens foto "Sværdkamp" af rygskjold fra blæksprutter vinder førsteprisen i kategorien "Makro" ved konkurrencen "Art in Science" ved Københavns Universitet....
ArtikelArtikelNyt om smag
Cephalopoder. De kan blive op til 18 meter lange og med øjne som fodbolde. Det mest forunderlige ved blæksprutter er dog hverken deres størrelse eller udseende. De har tre...
OpskriftMaterialePrøv selv
En nem opskrift, hvis man gerne vil prøve at arbejde med blæksprutter i køkkenet.
Ingredienser:
Forårsruller med blæksprutte
12...
BegivenhedBegivenhedNyt om smag
Vidste du, at blæksprutter har blåt blod og tre hjerter? At det meste af deres hjerne sidder i armene? At deres hud med lynets hast kan ...
En god forklaringMaterialeFakta om smag
Opleves blæksprutteringene mest som elastik i munden? De typiske måder at tilberede blæksprutter på kan let gøre dem seje. Et team af gastrofysikere og kokke har fundet en række...
OpskriftMaterialePrøv selv
Vil du undgå seje blæksprutteringe, så handler det om at skære på langs af blækspruttens kappe - ikke på tværs. Brug pankorasp i stedet for mel/rasp for ekstra sprødhed....