Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Smagsambassadører: Kristine Böhm Nielsen, Asmus Gamdrup, Lisa Hansen og Mathias Porsmose Clausen.
    Smagsambassadører: Kristine Böhm Nielsen, Asmus Gamdrup, Lisa Hansen og Mathias Porsmose Clausen.

Du er her

Smag for Livet har udnævnt fire nye Smagsambassadører

Søger...

Artikel Smag for Livets smagsambassadører er et korps af ildsjæle, der har forbilledlige evner til at formidle viden om smag – med både ord, billeder, leg og smagsprøver. Fire nye smagsambassadører med vidt forskellige tilgange til smag, nemlig lærerens, historikerens og gastrofysikerens, er netop udnævnt.

Ud over titlen og anerkendelsen får mulighed for hver at bruge 15.000 kr. til at gennemføre udadvendte arrangementer om smag og om smagens betydning for vores liv. Udnævnelsen af de fire nye smagsambassadører fandt sted i forbindelse med Smag for Livets seminar i Nordatlantisk Hus tirsdag d. 18. september 2018.

De udnævnte smagsambassadører er:

Kristine Böhm Nielsen
Kristine Böhm Nielsen udnævnes til smagsambassadør, fordi hun med stor kreativitet og didaktisk faglighed har bidraget til Smag for Livets læringsplatform med to undervisningsforløb: Et om morgenmadens smagsoplevelser, og et om smagen af menneskekød. Heldigvis kom ingen til skade under Kristines research til materialet, da det er et forløb om billedsprog i eventyr og horrorlitteratur.

De to materialer, ”Den store morgenmadstest” til biologi og ”Kannibaler og billedsprog i litteraturen” til dansk kan findes i Smag for Livets gratis læringsapp, Fag med Smag.

Kristine Böhm Nielsen er cand.scient. i folkesundhedsvidenskab og meritlærer med linjefag i dansk, biologi og madkundskab fra Københavns Professionshøjskole. Hun arbejder nu som lærer på Tølløse Privat- og Efterskole.

Lisa Hansen
Lisa Hansen udnævnes til smagsambassadør, fordi hun kan tale med mad i munden - og det endda på engelsk. Det har hun gjort i undervisningsmaterialet ”Speaking with and about foods”. Dér – og i et materiale om litteraturgenrernes smag - har hun vist, at hun kan bruge smag både som æstetisk drivkraft i undervisningen og som en sanselig oplevelse, der kan forstærke elevernes læring.

De to materialer kan selvfølgelig også findes i Smag for Livets gratis læringsapp, Fag med Smag.

Lisa Hansen er uddannet folkeskolelærer med linjefag i dansk og engelsk og cand. pæd. i generel pædagogik fra DPU, Aarhus Universitet.

Asmus Gamdrup
Asmus Gamdrup udnævnes til smagsambassadør, fordi han med historikerens ildhu og faglighed graver smagens allerbedste historier frem. Om brændende kærlighed, om særegne egnsretter og om 50’ernes baconbarer. Med sin tilgang har han lykkedes med at kombinere den fineste gastronomi, den nørdede gastrofysik og den samfundsrelevante historie i lettilgængelige og lærerige undervisningsmaterialer.

Asmus Gamdrup er uddannet historiker, specialiseret i ost, sure kirsebær og madkultur. Asmus er medejer af madvirksomheden Kost Kbh og arbejder med udforskning, analyser og formidling af historisk og nutidig madkultur – i øjeblikket med særligt fokus på forbindelserne mellem sted og historisk madkultur i projektet Egn.

Mathias Porsmose Clausen
Mathias Porsmose Clausen udnævnes til smagsambassadør, fordi han fuld af appetit på viden forsker sig dybt ind i madens og smagens verden. Vi smager med øjnene, men Mathias går skridtet videre og ser ind i maden ved at rette alverdens mikroskoper mod madens struktur. Med sine fabelagtige formidlingsevner deler Mathias sin nysgerrighed og sin unikke viden om smag med resten af verden på både skrift, festivaler og sågar i teatret.

Mathias Porsmose Clausen er lektor og ph.d. i biofysik ved Institut for Kemi-, Bio- og Miljøteknologi på SDU, hvor han forsker i madens, smagens og gastronomiens fysik. Mathias var tilknyttet Smag for Livet i 2014 – 2018 som forsker og formidler i gastrofysik. Nu håber vi at kunne holde ham tæt på projektet en tid endnu.

Omtalt i artiklen

Historiker, smagsambassadør

Som historiker med fokus på mad arbejder Asmus Gamdrup med undersøgelser og formidling af råvare- og madhistorie i legatprojektet "Smag på historien" om brændende kærlighed.

Uden for Smag for Livet er han en del af firmaet KOST, som arbejder med mad og formidling.

Asmus Gamdrup er udnævnt til smagsambassadør for sit arbejde.

Lærer, cand. scient.

Kristine Böhm Nielsen er cand.scient. i folkesundhedsvidenskab og meritlærer med linjefag i dansk, biologi og madkundskab fra Københavns Professionshøjskole. Hun arbejder nu som lærer på Tølløse Privat- og Efterskole.

Hun er forfatter til to undervisningsforløb, "Den store morgenmadstest" til biologi og "Kannibaler og billedsprog i litteraturen" til dansk i udskolingen.

Begge forløb findes i Smag for Livets app med gratis undervisningsmateriale, Fag med Smag. App'en kan downloades fra App Store eller Google Play. Materialet findes også under fanen "App og Undervisning" på smagforlivet.dk.

Kristine Böhm Nielsen er i september 2018 udnævnt til smagsambassadør for sit arbejde med læremidlerne.

Læremiddelforfatter, lærer, cand.pæd

Lisa Hansen er lærer med linjefag i dansk og engelsk og cand.pæd. i generel pædagogik fra DPU, Aarhus Universitet. I Smag for Livet er hun forfatter til to læremidler i Smag for Livets gratis app til lærere, Fag med Smag, og for dette arbejde er hun også udnævnt til smagsambassadør.

De to sæt undervisningsmateriale er dels "Speaking with and about foods" til engelskfaget og et materiale til dansk om litteraturgenrernes smag.

 

Lektor

Smagsambassadør.

Mathias P. Clausen er lektor ved Institut for Kemi-, Bio- og Miljøteknologi, SDU.
Han har i 2014 - 2018 været deltager i Smag for Livet, hvor han både har bedrevet forskning og formidling i gastrofysik.

Mathias P. Clausen er nu smagsambassadør i Smag for Livet.