Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Cathrine Terkelsen (t.v.) faciliterer en skoleklasses undersøgelser i forløbet "Æggeviden". Foto: Stagbird
    Klavs Styrbæk (i midten) på sanketur med en klasse fra Tarup Skole. Foto: Stagbird, Cathrine Terkelsen (t.v.) faciliterer en skoleklasses undersøgelser i forløbet "Æggeviden". Foto: Stagbird
  • Klavs Styrbæk på sanketur med en klasse fra Tarup Skole. Foto: Stagbird
    Klavs Styrbæk (i midten) på sanketur med en klasse fra Tarup Skole. Foto: Stagbird, Cathrine Terkelsen (t.v.) faciliterer en skoleklasses undersøgelser i forløbet "Æggeviden". Foto: Stagbird

Du er her

Klavs Styrbæk hædret med prisen "Årets Smagsløg" for sit arbejde med børn og undervisning

Søger...

Artikel Kok Klavs Styrbæk tildelt prisen "Årets Smagsløg" ved Arla Generation Food Awards. Læremiddelredaktør Cathrine Terkelsen var også nomineret for sit arbejde i Smag for Livet.

To af Smag for Livets erfarne formidlere, læremiddelredaktør Cathrine Terkelsen og kok Klavs Styrbæk, var to ud af tre nominerede til prisen "Årets Smagsløg" ved Arlas årlige prisuddeling, Generation Food Awards.

Klavs Styrbæk blev til aften tildelt prisen.

Der uddeles priser i 10 kategorier, og Cathrine Terkelsen og Klavs Styrbæk var nomineret i den kategori, der hædrer "ildsjæle, der udfordrer børn og unges lyst og evner til at smage efter og smage til".

Klavs Styrbæk og hans hustru Pia har i regi af Smag for Livet arbejdet med smag, undervisning og børn og unge i mange sammenhænge, både som undervisningsforløb og formidling på f.eks. Det Fynske Dyrskue, Folkemødet på Bornholm og naturvidenskabsfestivalen Big Bang. 

Lærer og cand.pæd. Cathrine Terkelsen har arbejdet med at udvikle, afprøve og formidle Smag for Livets undervisningsmateriale både online på fagmedsmag.dk og i en række undervisningssituationer, på festivaler m.m.

Priserne er sponsoreret af en række aktører i fødevarebranchen, og overskuddet fra prisuddelingen går ubeskåret til Arla Fondens to MADlejrskoler, som er et tilbud til 6. og 7. klasseelever.

Se alle de nominerede her.

Omtalt i artiklen

Lærer, cand.pæd., læremiddelredaktør, smagsambassadør

Cathrine Terkelsen er smagsambassadør, lærer, cand.pæd. i didaktik og - frem til 1/5 2021 - læremiddelredaktør i Smag for Livet . Cathrine har udviklet og redigeret læremidler til brug i bl.a. folkeskolen og på de fødevarefaglige erhvervsuddannelser. Læremidlerne er tilgængelige i Smag for Livets gratis undervisningsunivers, Fag med Smag.

Cathrine har derudover undervist i madkundskab på Læreruddannelsen Fyn.

I sit speciale har hun fordybet sig i, hvordan smagsoplevelser kan inddrages i skriveaktiviteter i danskundervisningen.

Restauratør og køkkenchef

Klavs Styrbæk er kok. Sammen med sin hustru, Pia Styrbæk, driver han STYRBÆKS, der både huser restaurant, kokkekurser, mødevirksomhed og produktudvikling.

I Smag for Livet har Klavs og Pia Styrbæk bl.a. udviklet og afprøvet undervisningsmaterialer og deltaget ved en række events om smag.

Klavs Styrbæk har desuden arbejdet tæt sammen med Smag for Livets centerleder, Ole G. Mouritsen, om en række bøger om bl.a. umami, mundfølelse, blæksprutter, tsukemono og traditionel dansk julemad. Forskellige uddrag fra bøgerne er tilgængelige på Smag for Livets hjemmeside.