Gå til hovedindhold

Vil du have nyt om smag inden for forskning, håndværk og undervisning? Tilmeld dig Smag for Livets nyhedsbrev her.

  • Foto: Stagbird
    Foto: Stagbird

Du er her

Havregrynskugler med melorme

Søger...

Opskrift Hvis du gerne vil forsøge dig med at lave mad med melorme, er denne opskrift en nem og lækker start.

Ingredienser (ca. 10 kugler) 

75 g havregryn, fin 
25 g smør 
25 g chokolade (grofthakket) 
6 g melorme
4 spsk. honning 
1-2 spsk. peanutbutter

 Fremgangsmåde

  1. Begynd at male melormene: knus melormene med undersiden af en ske, indtil de alle er malet fint. 
     
  2. Tilsæt havregryn, smør, chokolade og de malede melorme i en skål. 
  3. Afmål honning og peanutbutter med en ske og kom det i skålen. 
  4. Bland alle ingredienserne sammen i skålen med hænderne. 
  5. Rør massen til den er sammenhængende. Hvis massen er for tør, kan du tilføje lidt peanutbutter eller vand. 
  6. Rul små kugler med hænderne.